Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατά της αναβολής των πρωταθλημάτων η Κέρκυρα

αοκκ
10 Nov 2016 / 17:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντίθετη είναι η Super League (τουλάχιστον ένα κομμάτι της) με την διακοπή του πρωταθλήματος. Μέσα στις ομάδες που αντιτίθενται σε αυτό είναι και ο ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα, που υπέγραψε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η λίγκα.

Ο συνεταιρισμός που εξέφρασε την αντίθεση του στην διακοπή του πρωταθλήματος αναφέρει στην ανακοίνωσή του, μεταξύ των άλλων:  
"Επειδή η Super League δηλώνει ότι ούτε ο συνεταιρισμός ούτε οι ΠΑΕ - Μέλη του ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτές ούτε οι φίλαθλοι φέρουν ευθύνη για τις ως άνω καταδικαστέες πράξεις, η αναστολή του Πρωταθλήματος δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και ως εκ τούτου δηλώνει αντίθετη σε αυτή"
Με την ανακοίνωση του συνεταιρισμού συμφώνησαν εννέα ΠΑΕ που ήταν στην συνεδρίαση εκείνη την στιγμή. Ο λόγος για τις Λάρισα, Βέροια, Κέρκυρα, Λεβαδειακό, Ξάνθη, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα.
Απουσίαζαν επειδή είχαν αποχωρήσει για διάφορους λόγους οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Αστέρα Τρίπολης, του Ατρόμητου και του Πλατανιά. Οι εκπρόσωποι τους ενημερώθηκαν από δημοσιογράφους και ορισμένοι όπως ο Παναθηναϊκός εξέφρασαν την διαφωνία τους για το συγκεκριμένο κομμάτι της ανακοίνωσης. 
Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, ότι ο πρόεδρος μας Λίγκας Γ. Στράτος μας δηλώσεις του έκανε λόγο για «ομόφωνη απόφαση των παρισταμένων στο διοικητικό συμβούλιο». Μας είπε επί λέξει…
«Θεωρούμε ότι η προσέγγιση μας διακοπής των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να αποτελεί ενδεδειγμένη λύση και επ’ αυτού στην αυριανή συνεδρίαση μας προσωρινής διοικούσας επιτροπής θα καταθέσω ύστερα από την ομόφωνη απόφαση των παρισταμένων στο διοικητικό συμβούλιο την σχετική μας απόφαση».
  Τώρα για την ομάδα του νησιού μας να αναφέρουμε ότι δεν θα αναμετρηθεί Παρασκευή στο ΕΑΚΚ με τον ΠΑΟΚ, αφού η φιλική συνάντηση των δυο ομάδων ματαιώθηκε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ενημέρωσε ότι για δικούς της λόγους δεν θα έλθει στο νησί μας. Βέβαια οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνει φιλικό «διπλό» με τον Αστέρα Πετριτή στον Πλάντραφο την Παρασκευή, αφού και ο Αστέρας δεν ε΄χει υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο, με τους παίκτες που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής να είναι αυτοί που θα αποτελέσουν την βάση για το φιλικό αυτό. 
Ο Μιχάλης Γρηγορίου προσάρμοσε το πρόγραμμα προπόνησης και συνεχίζει να δουλεύει τόσο στη φυσική κατάσταση, όσο και στην τακτική, με γνώμονα το ματς στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή. Μάλιστα ο τεχνικός της ομάδας, την ετοιμάζει σαν να γίνει κανονικά (παρά την διακοπή) το ματς το μεθεπόμενο Σάββατο, δεν θέλει επ΄  ουδενί να χαλαρώσουν οι παίκτες του. Το θετικό από την αναγκαστική διακοπή αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, οι τρεις αμυντικοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών (Γκόμεζ, Ντιμιτρόφσκι και Ντιόγο) θα είναι έτοιμοι για το ματς με τον Ηρακλή, μεσολαβούν αρκετές μέρες. Επίσης οριστικά στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη θα εκτίσει την τιμωρία του λόγω καρτών ο Παναγιώτης Ζορμπάς. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια