Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Ανδρεάδη τα «Χανδρής» της Δασιάς

Ξενοδοχεία Χανδρής
09 Nov 2016 / 11:07

Τα καλά κερκυραϊκά σκορ των τελευταίων τουριστικών σεζόν μαγνητίζουν ξενοδοχειακά κεφάλαια, ελληνικά και ξένα. Από την πρόσκληση δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν και οι αδελφοί Ανδρεάδη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα καλά νέα είναι ότι η ιδιοκτησία των ξενοδοχείων Χανδρής υπέγραψε και εγγυάται την κάλυψη των εργαζομένων σε περίπτωση που τελεσφορήσει η διαπραγμάτευση και μεταβιβαστούν εντέλει σε άλλη εταιρεία τα δυο ξενοδοχεία στη Δασιά. Τα κακά νέα είναι ότι η ανακαίνιση των δυο μονάδων θα αποστερήσει τα κρεβάτια τους από την επόμενη, τουριστική περίοδο.
Σύμφωνα με πηγές του συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων, που υπέγραψε άλλωστε και την συμφωνία κάλυψης των εργαζομένων στην περίπτωση της πώλησης και έτσι της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δυο μονάδων, η παραχώρηση του ξενοδοχείου της φίρμας Χανδρής στην Αθήνα, στη Μάριοτ, συνδέεται, κατά κάποιο τρόπο, με τη μεταβίβαση και των κερκυραϊκών ξενοδοχείων. 
Επικρατέστερο νέο αφεντικό θεωρούνται ξανά οι αδελφοί Ανδρεάδη και όχι η Atlantica, όπως οι πληροφορίες ήθελαν προς στιγμήν να παρεμβάλλεται στις διαπραγματεύσεις και να κυριαρχεί. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Χανδρή προσδοκούσε στη μεταβίβαση κάθε ξενοδοχειακής υποδομής της στην Επικράτεια ενώ οι συγχωνευμένες πλέον, Σάνι Α.Ε. και Ικος Α.Ε. ενδιαφέρονταν μόνον για τα ξενοδοχεία της Δασιάς.
Φαίνεται πως το deal με τη Μάριοτ στην Αθήνα άνοιξε τις κατά περίπτωση διαπραγματεύσεις ενώ σύμφωνα με τον σύνδεσμο ξενοδοχοϋπαλλήλων και η όποια τεχνικής φύσης επέμβαση στο αθηναϊκό Χανδρής θα γίνει από τα χρήματα του κερκυραϊκού deal, εφόσον σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η δαπάνη βαρύνει τη μητρική και παραχωρούσα, εταιρεία.
Στην περίπτωσή μας, λέγεται πάντως, ότι οι υπογραφές θα πέσουν μετά την Πρωτοχρονιά.
 
Η διαθεσιμότητα των εργαζομένων
 
Στην συμφωνία κάλυψης των εργαζομένων προβλέπεται η κάλυψη της διαθεσιμότητας των ξενοδοχοϋπαλλήλων των μονάδων το 2017 και συγκεκριμένα για τρεις συν έναν μήνες και για ποσόν 2500 έως 3500 κατά κεφαλήν. Και εφόσον οι μονάδες δεν λειτουργήσουν ούτε το μεθεπόμενο καλοκαίρι, του 2018, ή δεν προσληφθούν εκ νέου, η "Χανδρής" εγγυάται τις αποζημιώσεις τους. Έτσι κάπως καταλάγιασε η ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία Χανδρής.
Λέγεται ότι στις προθέσεις των νέων ιδιοκτητών είναι η εκ βάθρων ανακαίνιση, στα αρχιτεκτονικά και λειτουργικά πρότυπα του συγκροτήματος Σάνη της Χαλκιδικής. "Θα κρατήσουν μόνον τις κολώνες, κι αυτό για να μην χάσουν τις άδειες", ισχυρίζονται καλά πληροφορημένες πηγές!
 
Οι νέοι ιδιοκτήτες (;)
 
Πριν μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε η συνένωσή των εταιρειών των εταιρειών Σάνη ΑΕ και Ikos ΑΕ σε έναν όμιλο. Βασικοί μέτοχοι είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, L.P., ενώ στο νέο σχήμα συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Goldman Sachs Asset Management και η Hermes GPE, καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού.
Αναφορικά με τη διοίκηση του ομίλου, ο Σταύρος Ανδρεάδης θα ασκεί καθήκοντα προέδρου, ενώ ο αδερφός του Ανδρέας, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, και ο Mathieu Guillemin, θα λαμβάνουν αποφάσεις με την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι αδελφοί Ανδρεάδη θεωρούνται από τα πιο δυνατά ονόματα στον χώρο με την παρουσία τους στον κλάδο να ξεπερνά τις τέσσερις δεκαετίες . Δεν είναι άλλωστε τυχαία η βράβευση του Σταύρου Ανδρεάδη, από την Ernst and Young, η οποία του απένειμε το βραβείο του «Πρωτοπόρου Έλληνα Επιχειρηματία για το 2013».
Υπενθυμίζεται πως το Sani Resort, που βρίσκεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής σε μια ιδιωτική έκταση 4.500 στρεμμάτων με θέα στον Όλυμπο και το Αιγαίο, διακρίθηκε στα “ Tourism Awards 2015” λαμβάνοντας το Αργυρό βραβείο Καινοτόμου concept εστιατορίου.