Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (40) ζητούν προγράμματα τουριστικής μετεκπαίδευσης

τουρισμός
14 Οκτωβρίου 2021 / 18:21

Κατάθεση κοινής ερώτησης της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου και του αναπληρωτή τομεάρχη Τουρισμού Αλέξανδρου Αυλωνίτη σχετικά με τις σημαντικές καθυστερήσεις στην συνεχιζόμενη κατάρτιση-μετεκπαίδευση στον τουρισμό.

ΑΘΗΝΑ. Πότε επιτέλους θα υλοποιηθούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης των εργαζομένων στον Τουρισμό, ρωτούν τον Υπoυργό Τουρισμού 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Τουρισμού και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου και του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη.
 
«Η συνεχής επαγγελματική κατάρτιση των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού είναι απαραίτητη για την επιβίωσή τους στην αγορά εργασίας, καθώς η παρακολούθηση των προγραμμάτων αυτών παρέχεται δωρεάν και οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται, για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον Ο.Α.Ε.Δ.
 
Δυστυχώς όμως, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να περιμένουν την δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης. Και ενώ ο Υπουργός Τουρισμού ζητάει από τους απασχολούμενους στον κλάδο του τουρισμού να είναι έτοιμοι την 1 Απριλίου, το ίδιο το Υπουργείο δεν επιδεικνύει την ίδια συνέπεια ως προς τις υποχρεώσεις του, ιδιαίτερα ως προς την λειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης που λειτουργούν τους χειμερινούς μήνες ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να τα παρακολουθήσουν απρόσκοπτα και να τα ολοκληρώσουν έγκαιρα.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός 
 
1. Σκοπεύει να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της τουριστικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης αναβαθμίζοντας ποιοτικά το επίπεδο παρεχόμενων γνώσεων;
2.Σκοπεύει να λειτουργήσει μέσα στο Νοέμβριο του 2021 τα τμήματα μετεκπαίδευσης για τους ήδη εργαζομένους στον τουριστικό τομέα ή για τους πρόσκαιρα ανέργους, οι οποίοι διαθέτουν μόνον εμπειρική γνώση του αντικειμένου εργασίας τους ; 
3.Προτίθεταινα αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά τμήμα, των αριθμό των τμημάτων και των πόλεων που τα φιλοξενούν, όπως επανειλημμένα σας έχει προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.);».