Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραβείο στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας από τα Green Awards του Economist

Ανακύκλωση
13 Σεπτεμβρίου 2021 / 14:07

Για την εξέλιξη των 104 γωνιών ανακύκλωσης σε σχολεία, ξενοδοχεία και στο δίκτυο σε συνεργασία με εθελοντές, τοπικά συμβούλια, πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου The Thessaloniki Metropolitan Summit 2021 που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το διεθνούς φήμης εβδομαδιαίο περιοδικό “The Economist” και με την παρουσία των υπουργών της κυβέρνησης -οι οποίοι ήταν εισηγητές και προεδρεύοντες- και δη Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδ. Γεωργιάδη, Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο, Περιβάλλοντος και Ενέργειας K. Σκρέκα, Ψηφιακής διακυβέρνησης Κυρ.Πιερρακάκη  και αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης Στ. Πέτσα, απονεμήθηκαν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο Electra Palace Θεσσαλονίκης, τα βραβεία Green Awards 2021.

Βραβεύθηκαν οι σημαντικότερες δράσεις στην Ελλάδα για το περιβάλλον σε περιφέρειες, δήμους, φορείς και επιχειρήσεις της χώρας που έχουν επιτύχει υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης και εφαρμόζουν πρότυπες περιβαλλοντικές πολιτικές, οι οποίοι προηγουμένως αξιολογήθηκαν από Επιτροπή με πρόεδρο την επικεφαλής του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Γ. Βρεττάκο.

Το 1ο βραβείο στην Κατηγορία: «Βραβεία προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού» και στην ενότητα: «Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην Πηγή σε συνεργασία με εθελοντές ή ΜΚΟ»  απονεμήθηκε στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για την εξέλιξη των 104 γωνιών ανακύκλωσης στα σχολεία, στα  ξενοδοχεία και στο δίκτυο σε συνεργασία με εθελοντές, τοπικά συμβούλια, δ/ντές σχολείων, πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία .

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης και η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλα Κόκκαλη παρέλαβαν  το βραβείο από τον Αναπληρωτή  Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού να συμβάλλουν με τη δράση τους, προκειμένου η ανακύκλωση να βρεθεί στον πυρήνα της ελληνικής οικογένειας και η πρόκληση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής να μετατραπεί σε ευκαιρία.

Ο κ. Πέτσας εξήρε τις προσπάθειες των βραβευθέντων δήμων και περιφερειών για τον τρόπο που  έχουν «αγκαλιάσει» τον οικολογικό δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, αναλαμβάνοντας γενναίες πρωτοβουλίες και επενδύοντας στις αναγκαίες υποδομές. Όπως σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, πρόκειται για πολιτικές με συνδυαστικά και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες, αλλά και κατ’ επέκταση για τον ίδιο τον πλανήτη, καθώς εξασφαλίζουν σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που επιφέρει η κλιματική κρίση.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας με την απονομή του βραβείου και τόνισε ότι «η ανακύκλωση είναι τρόπος και στάση ζωής και  η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συνθήκη επιβίωσης και όρο ανάπτυξης του τόπου. Είναι δε μέρος του Τοπικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας κατάρτισε από τους πρώτους Δήμους.
Για να έχει συνέχεια και να πετύχει αυτό το εγχείρημα πρέπει να επενδυθεί σωστά στην κοινωνία, στις νέες γενιές, στους νέους ανθρώπους, στα σχολεία, στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η ανταπόκριση των συνδημοτών μας είναι καθοριστική στην επιτυχία κάθε δράσης» σημείωσε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε «…σχεδιάζουμε και δρομολογούμε να κάνουμε πολλά ακόμη με στόχο την αναβάθμιση –ολοκλήρωση  των μεγάλων στόχων μας.
Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας υλοποιεί σημαντικές δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ πολίτες, φορείς, εκπαιδευτικές μονάδες, συλλογικότητες  και επιχειρήσεις συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά.
Είμαστε αισιόδοξοι, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της προόδου προς όφελος της κοινωνίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ βραβεύτηκε μεταξύ των:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΩ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ  κ.α