Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρχισε το ξήλωμα των στεγάστρων στα αλσύλλια Ανεμομύλου

Γαρίτσα
26 Οκτωβρίου 2016 / 13:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε η «αποκαθήλωση» των παράνομων κατασκευών στα αλσύλλια της Γαρίτσας και του Ανεμόμυλου. Σύμφωνα με απόφαση που είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο από την αρχή της σεζόν, οι επιχειρηματίες

είχαν ενημερωθεί ότι οι παράνομες κατασκευές που στέγαζαν τα τραπεζοκαθίσματα, θα απομακρύνονταν μετά τέλος της τουριστικής περιόδου. Είχαν επίσης ενημερωθεί ότι θα έχουν τη δυνατότητα να ξαναχτίσουν στέγαστρα και να εκμεταλλευτούν τους κοινόχρηστους χώρους, σύμφωνα όμως με τον κανονισμό.  
Ήδη από την Τρίτη το πρωί, συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν εργασίες. Όπως είπε στο enimerosi.com, ο αντιδήμαρχος Βιομηχανίας και Εμπορίου Σπύρος Καλούδης, ο Δήμος έχει καταρτίσει ένα σχέδιο ομοιόμορφων κανονισμών για την κατασκευή στεγάστρων, έτσι ώστε να μην αφαιρούν το ζωτικό χώρο των επισκεπτών και να μην προσβάλλουν αισθητικάν τον χώρο πρασίνου. Η μελέτη έχει υποβληθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προς έγκριση και είναι ζήτημα λίγων ημερών να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 
Η χωροθέτηση των κοινόχρηστων χώρων εξαρτάται από την απάντηση του ΚΑΣ, αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι η χρήση τους θα πιο περιορισμένη σε σχέση με τις παλιές κατασκευές.