Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βαριά ήττα της Κέρκυρα 4-0, από την ΑΕΚ

ΑΟΚΚ
25 Οκτωβρίου 2016 / 21:44

Ο αγώνας του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Κέρκυρα για την 1η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του 6ου ομίλου, έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας και η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 4-0.

ΑΘΗΝΑ. Ο Μιχ. Γρηγορίου αποφάσισε να βάλει καθαρά παίκτες με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στην αρχική ενδεκάδα δείχνοντας ότι το ματς στο κύπελλο με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα είναι πρώτη προτεραιότητα για την ομάδα. 
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην πρώτη μισή ώρα, πέτυχαν το γκολ ενώ θα μπορούσαν να κάνουν και το 2-0 στο 26' με τον Λαμπρόπουλο. Μετά το 30' όμως η Κέρκυρα ανέβηκε, κέρδισε κάποια κόρνερ και απείλησε τον Μπάρκα. 
Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 7’  όταν σε εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά η άμυνα της Κέρκυρας δεν απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε στον Πλατέλλα ο οποίος είδε τον Γκάλο, του έδωσε την πάσα και ο Πορτογάλος μπακ με ένα πολύ δυνατό σουτ νίκησε τον Αραμπατζή και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του. Στη συνέχεια η ΑΕΚ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 26΄, ενώ μεταξύ 38΄ και 41΄ η Κέρκυρα κέρδισε τρία κόρνερ, που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Όμως στο 43΄ ο Γεωργίου μετά από κλέψιμο στο κέντρο, έγινε κάτοχος της μπάλας, επεχείρησε ένα δυνατό σουτ με τον Μπάρκα να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει. 
Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι καλύτεροι πέτυχαν τρία ακόμη τέρματα και η ήττα είναι βαριά για την Κέρκυρα, αλλά χωρίς σημασία, αφού είναι το 10 ματς στο όμιλο και όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων, με τους δυο πρώτους του ομίλου να περνάνε στην επόμενη φάση (Λαμία και Αναγέννηση Καρδίτσας οι άλλες δυο ομάδες). 
Ο Γκάλο στο 78΄ βγήκε από τα δεξιά έκανε μια υπέροχη σέντρα και ο Χριστοδουλόπουλος ανενόχλητος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.  Δυο λεπτά μετά τρομερή ενέργεια από τον Μάνταλο ο οποίος θα μπει από τα αριστερά θα περάσει όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Πέκχαρτ ο οποίος πλάσαρε ουσιαστικά σε κενή εστία για το 3-0. Τέλος στο 90΄ ο Αραβίδης έκανε την σέντρα προς τον Πέκχαρτ με τον Ντιόγκο να βρίσκει την μπάλα με το τακουνάκι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 
ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίας, Γαλανόπουλος, Σιμόες (55' Γιόχανσον), Πλατέλλας (55' Μάνταλος), Χριστοδουλόπουλος, Αραβίδης, Πέκχαρτ.
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκομές, Αντιλέχου, Γρομίτσαρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Ναζίμ (46' Νίκιτς), Γεωργίου, Ντουάλα (68' Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης (70' Γεωργακόπουλος).