Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι σχολικές υποδομές στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης

Δημοτικό Συμβούλιο
25 Οκτωβρίου 2016 / 11:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα της παιδείας και των σχολικών υποδομών είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/10/2016.

Στην εισήγηση της αντιδημάρχου Παιδείας για τις σχολικές υποδομές, συμπεριλαμβάνεται καταρχήν η απόφαση αξιοποίησης των κτιριακών εγκατάστεων του πρώην κτηνιατρικού εργαστηρίου για τις ανάγκες στέγασης του Γυμνασίου Φαιάκων, που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις από την πλευρά του Μουσικού Σχολείου.
Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις ενεργειες του Δήμου προς την κατεύθυνση ανέγερσης σχολικού κέντρου Κοντοκαλίου-Γουβιών στην Πύλα, θέμα που έχει γίνει επίσης αντικείμενο αντιπαραθέσεων.  
Επίσης θα συζητηθεί η κατανομή κονδυλίων για τις αυξημένες ανάγκες συντήρησης των σχολικών δομών σε ολόκληρο το Δήμο, καθώς και ενημέρωση για τα νέα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει 64 συνολικά θέματα, με πολλά από αυτά να αφορούν θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ωστόσο, στο πλαίσιο ασκήσεως Δημοτικού Ελέγχου, είναι πολύ πιθανό να συζητηθεί το ανοικτό ζήτημα των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη, στις οποίες έχουν κάνει συμβολική κατάληψη οι δικαιούχοι από 19/10/2015, διαμαρτυρόμενοι για την μη αποπεράτωση του έργου.