Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενόψει νέων συνεργασιών του Δήμου Κέρκυρας με την Πάρμα

Χορωδία Κέρκυρας
24 Οκτωβρίου 2016 / 16:43

ΠΑΡΜΑ. Στο Διεθνές Φεστιβάλ ”Βέρντι” της Πάρμας, συμμετείχε ο Δήμος της Κέρκυρας εκπροσωπούμενος από τη Χορωδία Κερκύρας, συνοδεία του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού Μάνου Ράπτη.

Την αποστολή της Κέρκυρας υποδέχθηκε με επισημότητα ο δήμαρχος της Πάρμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης το Σάββατο 22/10 όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση στα πλαίσια της επικείμενης αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Το βράδυ της ίδιας μέρας η Χορωδία Κερκύρας, έδωσε παράσταση στον μεγαλοπρεπή ναό San Vitale στο κέντρο της Πάρμας με τραγούδια ελληνικού ρεπερτορίου και ιταλικής όπερας, όπου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. 
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μάνος Ράπτης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πάρμας Μάριο Πιτσαρότι και την υπεύθυνη επί του πολιτισμού Λάουρα Φεράρις, όπου και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων τον Ιούνιο του 2016 με καλλιτεχνικά σχήματα από την Πάρμα. Επίσης συζητήθηκε η προοπτική γαστρονομικών εκδηλώσεων, τόσο στην Πάρμα όσο και στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή Κερκυραίων και Ιταλών σεφ.