Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από ένα εκατ. ευρώ στους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας από το «Αντώνης Τρίτσης»

Υπουργείο Εσωτερικών
17 Ιουνίου 2021 / 11:17

Ευχαριστήρια επιστολή των Δημάρχων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη ικανοποίηση, οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας ανακοίνωσαν την επιτυχή έκβαση των πρωτοβουλιών τους για ένταξη στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ με χρηματοδότηση 1.000.000,00 ευρώ ανά Δήμο για εκπόνηση μελετών.

Ακολούθως δημοσιοποίησαν ευχαριστήρια επιστολή προς όλους όσοι στήριξαν το αίτημά τους:

Οι Δήμαρχοι Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης και Γιώργος Μαχειμάρης εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη, Πρόεδρο ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και Πρόεδρο ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρο Παρίση για την έμπρακτη στήριξη των 7 νεοσύστατων Δήμων,  με τη χρηματοδότηση στην πρόσκληση ΑΤΟ9 του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ με το ποσό του 1.000.000, 00 ευρώ, τη στιγμή που οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας έχουν- στη συγκεκριμένη πρόσκληση- ως ανώτατη αιτούμενη δαπάνη το ποσό των 500.000,00 ευρώ.

Η ως άνω κατάληξη ήταν αποτέλεσμα  συντονισμένων καταρχήν ενεργειών των Δημάρχων Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας, ενώ ακολούθησαν οι Δήμαρχοι Ληξουρίου, Σάμης και Βελβεντού, Δυτικής Λέσβου και Δυτικής Σάμου.

Στηρίχθηκε δε στην ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης με χρηματοδοτικά εργαλεία των νεοσύστατων Δήμων ούτως ώστε ν ανταποκριθούν  με αξιοπιστία στις αυξημένες απαιτήσεις του αναπτυξιακού ρόλου τους προς όφελος της κοινωνίας.

Οι Δήμαρχοι
Βόρειας Κέρκυρας 
Γεώργιος Μαχειμάρης   
Νότιας Κέρκυρας
Κων/νος Λέσσης