Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής: Το Αχίλλειο γεμίζει με μελωδίες

Αχίλλειο
15 Ιουνίου 2021 / 16:21

Σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, το Μουσείο "Αχίλλειον" σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων με τη συμμετοχή των φοιτητών της κατεύθυνσης εκτέλεσης του Τμήματος. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 8 το βράδυ. Νέοι σολίστ των κατευθύνσεων πιάνου, κιθάρας, μονωδίας και φλάουτου θα γεμίσουν το μουσείο με ήχους και μουσικές εικόνες.

Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί δράση για παιδιά και γονείς, για παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω με θέμα "Μουσικές Εξερευνήσεις στο Αχίλλειο".

Οι «Μουσικές Εξερευνήσεις στο Αχίλλειο» θα ξεκινήσουν στις 5.00 μ.μ. και θα διαρκέσουν περίπου δύο ώρες. Παρακαλούμε να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά νωρίτερα, στις 4.45 μ.μ. Προτείνουμε στους γονείς να δημιουργήσουν ομάδες με γονείς και παιδιά από 5 ετών και πάνω, αποτελούμενες κατά προτίμηση από 3-6 άτομα. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, η κράτηση είναι απαραίτητη. Παρακαλείσθε να κάνετε κράτηση σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα, δηλώνοντας τα ονόματα και τα μέλη της ομάδας σας με την οποία θα λάβετε μέρος. Άτομα που δεν έχουν ομάδα, θα τοποθετηθούν σε ομάδες από τους διοργανωτές. Η λήξη της δράσης θα γίνει στο χώρο ξεκούρασης επισκεπτών στον κήπο του μουσείου. 

Πρόγραμμα:
11:00 Ρεσιτάλ Κιθάρας;'Νικόλαος Αναστασόπουλος
12:00 Ρεσιτάλ Πιάνου: Γιώργος Κυριαζίδης, Αποστόλης Κωνσταντάκης, Παναγιώτης Γαρμπής
13:00 Συναυλία Μουσικής Δωματίου: Σταύρος Μακρής (κοντραμπάσο), Παναγιώτης  Γαρμπής (πιάνο)
17:00 Μουσικές εξερευνήσεις στο  Αχίλλειο
18:00 Ρεσιτάλ τραγουδιού: Αναστασία Φύσσα, Ελπίδα Ζαβιτσάνου, Χριστίνα Μπότση, Εύα Καργιοφύλη (σοπράνο), Ακης Καλμούκης (τενόρος), Μαριλένα Ελουλ (πιάνο)
19:00 Ρεσιτάλ πιάνου: Γιώργος Κυριαζίδης, Αποστόλης Κωνσταντάκης, Παναγιώτης Γαρμπής.

Συντονισμός:
Ρόζα Πουλημένου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ι.Π.
Ζωή Διονυσίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ι.Π.



Η είσοδος είναι ελεύθερη για Κερκυραίους δημότες (με επίδειξη ταυτότητας)

Ομάδα διοργάνωσης: Μαρία Ζαρκάδα, Ιωάννα Ιμέρ, Κλειώ Κωνσταντάκου, Ναυσικά Φρονίμου
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζωή Διονυσίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου

Στο πλαίσιο της πρόληψης για τον Covid-19 θα υπάρχει θερμομέτρηση κατά την είσοδο στο Μουσείο. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη από όλους τους επισκέπτες και συμμετέχοντες τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους.

Η τήρηση των αποστάσεων, 1,5 μέτρων στους εξωτερικούς χώρους και 2 μέτρων στους  εσωτερικούς χώρους, είναι υποχρεωτική.

Τηλ. επικοινωνίας: 10.00-16.00: 6948658882 ή 16.00-22.00: 6980854055