Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκροή πετρελαίου κατά τον ανεφοδιασμό κρουαζιερόπλοιου

Κρουζιερόπλοιο
24 Μαΐου 2021 / 08:52

Συνελήφθησαν δύο μέλη του πληρώματος και ένας οδηγός βυτιοφόρου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας το πρωί Σάββατο στο χώρο που βρίσκονται τα κρουαζιερόπλοια, όπως ενημερώνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας. 

Τα στελέχη της λιμενικής αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση από λεπτό φιλμ πετρελαίου (diesel) έκτασης εμβαδού επιφάνειας εκατό τετραγωνικών μέτρων (100τ.μ.) περίπου.

Η θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε κατά την διαδικασία πετρέλευσης του πλοίου από βυτιοφόρα οχήματα, με εκροή πετρελαίου στον προβλήτα, όπου ένα μέρος της κατέληξε δια φυσικής ροής στη θάλασσα.

Μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου και οδηγοί βυτιοφόρων, προέβησαν στη ρίψη απορροφητικών φραγμάτων και πετσετών για την περισυλλογή των πετρελαιοειδών.

Από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 42 και 54 ετών μέλη του πληρώματος και ένας 56χρονος Έλληνας οδηγός βυτιοφόρου, για παράβαση του νόμου περί προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων.