Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει ο τουρισμός, αίρεται το lockdown

άρση
12 Μαΐου 2021 / 19:25

ΑΘΗΝΑ. Καταργούνται από την Παρασκευή (14/5) τα sms για τις μετακινήσεις των πολιτών αλλά και οι απαγορεύσεις για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις για την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Επίσης παρατείνεται το ωράριο της κυκλοφορίας μέχρι τις 12 και μισή τα μεσάνυχτα. Καταργείται το click away και click in shop στο λιανεμπόριο.

Από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Η σύσταση της κυβέρνησης προς τους μη εμβολιασμένους πολίτες, οι οποίοι θα μετακινηθούν από νομό σε νομό, είναι να προηγείται self, rapid ή μοριακό τεστ πριν από το ταξίδι.

Σχετικά με τον τουρισμό, ανοίγει επίσημα στις 14 του μήνα, με πιστοποιητικό εμβολιασμού (θα βεβαιώνει ότι έχουν γίνει και οι 2 δόσεις) ή μοριακό τεστ 72 ωρών. Το ακριβές σχέδιο θα ισχύσει για τον τουρισμό, θα το παρουσιάσει ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, την Πέμπτη.

Στις 14 Μαϊου ανοίγουν τα μουσεία.
Στις 17 Μαϊου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η επαναλειτουργία με φυσική παρουσία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.
Στις 21 Μαϊου επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά με όριο πληρότητας το 75%.
Στις 28 Μαϊου, θα μπορούν να γίνονται και παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα όπως και συναυλίες.