Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κραυγή αγωνίας από τους ξεναγούς: «Απειλούμαστε με αφανισμό!» (videos)

Ξεναγοί
12 Μαΐου 2021 / 11:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Λιστόν, οι ξεναγοί της Κέρκυρας διατρανώνουν την ανάγκη στήριξης από το Κράτος, που τους έχει ξεχάσει

Στο πλαίσιο της νέας πανελλαδικής κινητοποίησης των ξεναγών η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας έκανε σήμερα ειρηνική στατική διαμαρτυρία στο Πεντοφάναρο, επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις τους για στήριξη στον κλάδο τους, που αποτελεί τη "βιτρίνα' του τουριστικού προϊόντος.


  Περικλής Κατσαρός

Στο πλευρό των ξεναγών, βρέθηκαν επαγγγελματίες του Τουρισμού, με εκπρόσωπο των Περικλή Κατσαρό, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων, ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης, ο Χρήστος Μωραΐτης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

 

  Δημήτρης Μπιάγκης



 Χρήστος Μωραΐτης - ΣΥΡΙΖΑ

«Η βοήθεια από την πολιτεία ήταν και είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα πλήθος συναδέλφων να αναζητούν άλλη εργασία προκειμένου να βιοποριστούν.  Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα λάβαμε συνολικά 2936 ευρώ, τη στιγμή που κάθε μισθωτός, όπως εμείς, δικαιούνταν κατ´ελάχιστον 534 ευρώ σε μηνιαία βάση» τονίζουν οι ξεναγοί.




Απαιτούμε λοιπόν τα αυτονόητα:
1. Αναδρομική αποζημίωση για τους 6 μήνες του 2020 με ένσημα.
2. Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και
Μάιο 2021 με ένσημα.
3. Ένταξη στην κατηγορία των "κορονόπληκτων", ώστε να
δικαιούμαστε τις αντίστοιχες ελαφρύνσεις (αναστολή δανειακών
υποχρεώσεων, έκπτωση ενοικίου κλπ.)
4. Ρεαλιστικά και λειτουργικά Πρωτόκολλα για το 2021 για τις ομαδικές ξεναγήσεις.
Ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος, αυτός που δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν, κινδυνεύει με αφανισμό.