Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος τα test του ΕΟΔΥ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, σταθερά σημεία σε Βορρά και Νότο

ΕΟΔΥ
10 Μαΐου 2021 / 12:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σταθερή παρουσία στους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, θα έχει ο ΕΟΔΥ από τις επόμενες μέρες

σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κώστα Ζορμπά, για την κάλυψη των κατοίκων που βρίσκονται μακριά από το κέντρο της Κέρκυρας.

Μιλώντας στο enimerosi.com, ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι o ΕΟΔΥ δεν θα πραγματοποιεί πλέον rapid test στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπως έκανε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά θα έχει παρουσία σε σταθερά σημεία της Βόρειας και της Νότιας Κέρκυρας .

Η διενέργεια των τεστ ανίχνευσης για SARS-COV-2  σε Βορρά και Νότο θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα αυτή την εβδομάδα, ενώ από την επόμενη θα πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα, σε σημεία που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τα σταθερά σημεία στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Υπενθυμίζεται ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ (ΚΟμΥ) σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων πραγματοποιούν συστηματικά δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους στα εξής σημεία:

- Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη  9:00-14:00 στο Γραφείο πληροφόρησης (πρώην “Καρβουνιάρη”) δίπλα στην είσοδο του Παλαιού Φρουρίου.

- Κάθε Τρίτη και Παρασκευή 9:00-14:00 στο Γραφείο Πληροφόρησης στην Πλατεία Σαρόκο.

Οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι συμπεριλαμβάνουν επιβεβαιώσεις των θετικών self test (δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προς επιβεβαίωση του πρώτου) και rapid test για το ευρύ κοινό χωρίς ραντεβού.

Επίσης συνεχίζονται κανονικά τα μαζικά τεστ στο Δημοτικό Θέατρο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή 10:00 -14:00.