Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ (videos)

Εργατική Πρωτομαγιά
06 Μαΐου 2021 / 15:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποίησε σήμερα στην πλατεία Γεωργάκη η ΑΔΕΔΥ.

Στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας, του ΣΕΠΕ, της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, της Εκκίνησης, του ΜέΡΑ25, τη ΛΑΕ. 



Συμμετείχε επίσης η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με αφορμή την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θέλησε να στείλει ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, χαρακτηρίζοντας το «μητέρα των μαχών»: «Η Εργατική Πρωτομαγιά, διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης φέτος αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς, 135 χρόνια μετά την εξέγερση των ηρωικών εργατών στο Σικάγο, το αίτημα για 8ωρη εργασία γίνεται επίκαιρο ξανά στην Ελλάδα του 2021. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη Βουλή»



Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Χρήστος Μωραΐτης, ο πρώην βουλευτής Κώστας Παυλίδης κ.α.



Το «παρών» έδωσαν επίσης οι επικεφαλής παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας Σπύρος Βάρελης (Βορράς Επανίδρυση) και Σωκράτης Τρύφωνας (Πορεία προς τον Βοριά).