Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταστροφή παραγωγής απ΄ το χαλάζι στη Μέση-Νότια Κέρκυρα

Αγροτική παραγωγή
09 Οκτωβρίου 2016 / 15:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άμεση καταγραφή των ζημιών στην αγροτική παραγωγή στις περιοχές Μωραΐτικα, Στρογγυλή, Βραγκανιώτικα, Άγιο Ματθαίο, Κουσπάδες ζητά από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Σε επιστολή της με θέμα την καταστροφή ελαιόκαρπου, οπωροφόρων & κηπευτικών συνεπεία της χαλαζόπτωσης την Παρασκευή 7/10 προς τη Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής αναφέρει: 
«Η  ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν θα στερήσει το εισόδημα που ανέμεναν οι παραγωγοί και καλλιεργητές από την πώληση των προϊόντων τους και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δυσχερή οικονομική τους κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  ως συνέπεια των αντιαγροτικών και γενικότερα των φορομπηχτικών αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένου και της σημερινής. 
Μεταφέροντας την αγωνία των πληγέντων παραγωγών-καλλιεργητών σας ζητάμε να ενεργοποιήσετε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ελεγκτικά όργανα προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζημιών με σκοπό να αποζημιωθούν στο σύνολο τους οι πληγέντες».