Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αίρει σιγά, σιγά τους περιορισμούς και η Ιταλία, αναλαμβάνοντας «λελογισμένο ρίσκο»

ευρώπη
17 Απριλίου 2021 / 17:18

Η Ιταλία θα επιτρέψει επίσης έως και χίλιους θεατές σε υπαίθριες εκδηλώσεις από την 1η Μαΐου, όταν και θα διευκολύνει τους φιλάθλους να προσέρχονται στα γήπεδα στις περιοχές εκείνες, που επηρεάζονται λιγότερο από τον κορονοϊό.

- Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων για το COVID-19 έχει πλέον ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Αναφέρθηκε το Σάββατο ότι υπήρχαν 3.000.225 θάνατοι, ενώ τα παγκόσμια περιστατικά έχουν πλέον φθάσει τους 139.963.964.

- Η παραλλαγή COVID-19 που βρέθηκε στην Ινδία θα μπορούσε να "καταστρέψει" το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου να μειώσει τους περιορισμούς, προειδοποίησε ένας κορυφαίος επιστήμονας, παρά περιοριστικά μέτρα και το πρόγραμμα εμβολίων, που οδήγησε σε περιπτώσεις πτώσης σε χαμηλά επίπεδα επτά μηνών. Η Δημόσια Υγεία Αγγλίας (PHE) ανέφερε ότι 77 περιπτώσεις της παραλλαγής B.1.617, που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία, έχουν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

- Η ρυθμιστική αρχή της Ευρώπης για τα φάρμακα (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της Johnson & Johnson την Τρίτη. Και τούτο, μετά την αναστολή εμβολιασμών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη λόγω φόβων για θρόμβους αίματος.

- Η έλλειψη εμβολίων μπορεί να αναγκάσει την περιοχή της Μαδρίτης να κλείσει τα κέντρα μαζικού εμβολιασμού την επόμενη εβδομάδα, ακόμη και όταν οι μολύνσεις στην ισπανική πρωτεύουσα ξεπερνούν τον εθνικό μέσο όρο.

- Η Πορτογαλία έχει άρει την αναστολή της σε πτήσεις από και προς τη Βρετανία και τη Βραζιλία για "βασικά ταξίδια".

- Η Γερμανία έχει αφαιρέσει το Ηνωμένο Βασίλειο από τη λίστα των ζωνών κινδύνου για μολύνσεις COVID-19, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται πλέον να καραντίνα κατά την άφιξη.

- Η Ιταλία θα μειώσει τους περιορισμούς στα σχολεία και τα εστιατόρια από τις 26 Απριλίου. Εκφράζοντας «προσεκτική αισιοδοξία», ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του αναλαμβάνει «λελογισμένο ρίσκο». Η Ιταλία θα επιτρέψει επίσης έως και χίλιους θεατές σε υπαίθριες εκδηλώσεις από την 1η Μαΐου, όταν και θα διευκολύνει τους φιλάθλους να προσέρχονται στα γήπεδα στις περιοχές εκείνες, που επηρεάζονται λιγότερο από τον κορονοϊό.

- Η Ρωσία ανέφερε 9.321 νέες περιπτώσεις COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 2.822 στη Μόσχα, ανεβάζοντας τον αριθμό των εθνικών σε 4.693.469. Η χώρα ανέφερε επίσης 398 θανάτους, αυξάνοντας τον επίσημο αριθμό σε 105.193.