Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία στην Αγγλία

ευρώπη
07 Μαρτίου 2021 / 16:41

Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά για όλους τους μαθητές στην Αγγλία τη Δευτέρα, μια κίνηση που σηματοδοτεί "μια πραγματικά εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του ιού", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

• Περισσότερα από 1.000 άτομα παρακολούθησαν την πρώτη χοροεσπερίδα στην Ολλανδία το βράδυ του Σαββάτου. Επιτράπηκε το πείραμα στο Ziggo Dome στο Άμστερνταμ, προκειμένου να εκτιμηθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να διοργανωθούν εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας με ασφάλεια. 

• Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά για όλους τους μαθητές στην Αγγλία τη Δευτέρα, μια κίνηση που σηματοδοτεί "μια πραγματικά εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του ιού", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. "Λόγω της αποφασιστικότητας κάθε ατόμου σε αυτήν τη χώρα, μπορούμε να αρχίσουμε να πλησιάζουμε πιο κοντά σε μια αίσθηση κανονικότητας και το να επιστρέψουν οι νέοι μας στις τάξεις, είναι το πρώτο βήμα", πρόσθεσε.

• Οι κάτοικοι ηλικίας 56 έως 59 ετών στην Αγγλία θα μπορούν να κάνουν κράτηση για εμβολιασμό την επόμενη εβδομάδα καθώς η χώρα επιδιώκει να συνεχίσει τη γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού. "Οι τελευταίες προσκλήσεις έχουν αποσταλεί αφού περισσότερα από οκτώ στα 10 άτομα ηλικίας 65 έως 69 ετών ανταποκρίθηκαν", ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της χώρας.

• Η αστυνομία στο Παρίσι αναγκάστηκε να απομακρύνει τα πλήθη από τις όχθες του ποταμού Σηκουάνα το Σάββατο με την ανησυχία ότι οι συγκεντρωμένοι πλησίαζαν μεταξύ τους πολύ κοντά. "Οι κανόνες κοινωνικής απόστασης δεν γίνονται σεβαστοί", κάλεσε η αστυνομία μέσω τηλεβόα, πριν ζητήσει από εκατοντάδες να φύγουν από την περιοχή και να κλείσουν τις όχθες του ποταμού για το υπόλοιπο της ημέρας.

• Η Ιρλανδία έχει χορηγήσει μισό εκατομμύριο δόσεις εμβολίων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μάρτιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έκανε ό, τι μπορούσε για να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια.

• Η Ρωσία ανέφερε 10.595 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 368, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο από την αρχή της πανδημίας σε 89.094.

• Ο Πρόεδρος της Ιταλίας Sergio Mattarella επισκέφθηκε ένα κέντρο εμβολιασμού στο συνεδριακό κέντρο «The Cloud» στη Ρώμη το Σάββατο για να χαιρετήσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους πολίτες που περίμεναν να εμβολιαστούν.

• Ο πρίγκιπας Κάρολος μίλησε με κολακευτικά λόγια για το θάρρος που έδειξαν οι πολίτες στην πανδημία, σε τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε την Κυριακή το απόγευμα για να σηματοδοτήσει την Ημέρα της Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου. «Η εξαιρετική αποφασιστικότητα, το θάρρος και η δημιουργικότητα με την οποία οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν ήταν μια έμπνευση για όλους μας», πρόσθεσε.

• Η Κίνα σχεδιάζει να δημιουργήσει σταθμούς εμβολιασμού για τους Κινέζους στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Wang Yi.

• Ο Wang αποκάλυψε επίσης ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για να βοηθήσει στην παροχή εμβολίων σε Ολυμπιακούς αθλητές για προσεχείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

• Η Βόρεια Μακεδονία ενέκρινε το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας για επείγουσα χρήση, δήλωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων.