Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Βουλή των Ελλήνων ενισχύει με 10.000 ευρώ το Μουσείο Καποδίστρια

Μουσείο Καποδίστρια
15 Φεβρουαρίου 2021 / 14:22
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η πρόταση κατατέθηκε επίσημα διαμέσου του Βουλευτή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χρηματοδότηση της τάξεως των 10.000 ευρώ από τη Βουλή των Ελλήνων εξασφάλισε το Μουσείο Καποδίστρια για την ενίσχυση των δράσεών του. Η πρόταση κατατέθηκε επίσημα διαμέσου του Βουλευτή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής με τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνστανίνο Τασούλα την Τρίτη 9/2/2021. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τηλεφωνικά σήμερα τον Βουλευτή για την εξασφάλιση της εν λόγω χρηματοδότησης.

«Είμαστε χαρούμενοι για την εξέλιξη αυτή, που έρχεται μετά και την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας του Μουσείου με το Υπουργείο Εξωτερικών που υπέγραψε πριν μερικές μέρες ο συντοπίτης μας Υπουργός κ. Νίκος Δένδιας. Το Μουσείο Καποδίστρια είναι ένα μοναδικό μουσείο, αφιερωμένο στη ζωή, το έργο και την παρακαταθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια, του μεγάλου Κερκυραίου διπλωμάτη και πολιτικού, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας», δήλωσε ο Βουλευτής και συνέχισε.

«Ειδικά φέτος, με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και 190 από την τραγική δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της χώρας, αυτή η χρηματοδότηση κρίνεται αναγκαία για την ανάδειξη της προσωπικότητας του Ιωάννη Καποδίστρια. Η Βουλή των Ελλήνων και ο αξιότιμος Πρόεδρός της κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, απέδειξε για ακόμα μια φορά, το ειλικρινές ενδιαφέρον του για το Μουσείο και την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη του πρώτου κυβερνήτη της χώρας μας».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.