Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε επίσχεση εργασίας οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
20 Σεπτεμβρίου 2016 / 14:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι καθαρίστριες-καθαριστές του ΓΝΚ που εργάζονται στην εταιρεία JCB προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα απλήρωτα δεδουλευμένα τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα.

Όπως δηλώνουν «Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και η εργοδοσία εκμεταλλεύονται άγρια τους καθαριστές-καθαρίστριες στα εργολαβικά συνεργεία με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την προώθηση των ατομικών συμβάσεων με άθλιους μισθούς και όρους δουλειάς, με απληρωσιά και απολύσεις».
Τα αιτήματα των καθαριστών-καθαριστριών, που αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, στηρίζει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή του. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: «Είτε μέσω των εργολάβων, είτε μέσω τον ατομικών συμβάσεων των νοσοκομείων το σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι είναι χωρίς συγκροτημένα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, χωρίς κανονική ή αναρρωτική άδεια και δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ με μισθούς ψίχουλα, όταν τους καταβάλουν, όπως συμβαίνει και στο Νοσοκομείο του νησιού μας, που οι καθυστερήσεις είναι συχνό φαινόμενο.
Κανένας εργαζόμενος στο εργολαβικό συνεργείο να μην φοβηθεί. Να οργανωθεί και από κοινού να παλέψουμε για:
- Πρόσληψη από τον αντίστοιχο φορέα και απορρόφηση όλων των εργαζόμενων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα
- Να φύγουν τα συνεργεία - εργολαβικές εταιρίες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία
- Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμία καθαρίστρια να μην χάσει την δουλειά της
- Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
- Να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων
- Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όσους οφείλονται».