Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Εισαγγελέα στρέφονται και πάλι στο Τεμπλόνι

XYTA
20 Σεπτεμβρίου 2016 / 08:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καταγγελία κατέθεσαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών οι κάτοικοι της περιοχής του ΧΥΤΑ, καθώς ο κορεσμός του έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο και τα σκουπίδια εναποθέτονται εκτός του κυττάρου.

Η Εισαγγελέας τους δέχθηκε τελικά σήμερα αν και η επιτροπή των κατοίκων το είχε ζητήσει από τη Δευτέρα,  πλην όμως λόγω προσωπικού κωλύματος, η Εισαγγελέας δεν είχε την δυνατότητα να παραστεί. Οι κάτοικοι σκόπευαν να της ζητήσουν να επισπεύσει την αυτοψία της στο ΧΥΤΑ, η οποία είχε προγραμματιστεί για μετά τις 20 του μηνός, καθώς η κατάσταση των σκουπιδιών έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

Αναζητούν γραμμή

Αντιμέτωπο με τις «συνιστώσες» του είναι τώρα το κίνημα των συλλογικοτήτων της περιοχής Μέσης, καθώς καλείται από τους Κερκυραίους επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σαββάτου, την ΟΕΒΕΚ και τον Εμπορικό Σύλλογο, να καταγράψουν τις προτάσεις τους για κινητοποιήσεις κρατώντας μια ενιαια γραμμή. Αυτή ήταν η απάντηση των φορέων στο κίνημα του ΧΥΤΑ, καθώς δεν έγινε ξεκάθαρο με ποιά πρόταση καλούνται να συστρατευθούν, που ήταν και το ζητούμενο της πρόσκλησης στο Τεμπλόνι. Η μόνιμη πάντως παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή πέριξ του ΧΥΤΑ λειτουργεί αποτρεπτικά για τη «σκληροπυρηνική» πρόταση περί ενός ακόμα αποκλεισμού.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο

Αναμενόμενη ήταν η απουσία του Δήμου Κέρκυρας από αυτήν την συγκέντρωση, καθώς οι μνήμες από το κλίμα έντασης και την αποπομπή των δημοτικών εκπροσώπων από το ΧΥΤΑ είναι ακόμα νωπές. 
Ωστόσο απουσίασε και το ΤΕΕ, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τους κατοίκους. Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ Νίκος Τρίαντος, μιλώντας στο enimerosi.com εξήγησε ότι συνδιαλέγεται επαρκώς με τους εκπροσώπους των κατοίκων σε θεσμικό επίπεδο, την Επιτροπή Παρακολούθησης, επομένως η παρουσία του σε μια εξωθεσμική συγκέντρωση δεν θα προσέθετε κάτι περισσότερο στη συζήτηση. Τόνισε δε ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΤΕΕ στην Επιτροπή Παρακολούθησης, διατηρούν το δικαίωμα να επισκέπτονται το χώρο κατά την κρίση τους, ενώ υπενθύμισε τον γνωμοδοτικό και μόνο χαρακτήρα των δικών τους εκτιμήσεων.