Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρχές του ΄17 προγραμματίζουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης

Μαράσλειο
16 Σεπτεμβρίου 2016 / 16:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη με θέμα την επανεκκίνηση του προγράμματος ανακύκλωσης στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, στο Μαράσλειο.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ο γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ), Γιάννης Ραζής,  στελέχη του Δήμου και της Εταιρείας και εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής.
Συζητήθηκαν όλα τα θέματα αποκομιδής και διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε έως τις αρχές του 2017 να έχει δρομολογηθεί σε πλήρη ανάπτυξη το πρόγραμμα ανακύκλωσης με τις απαραίτητες παρεμβάσεις και βελτιώσεις και ενίσχυση της διαλογής στην πηγή.
Για το σκοπό αυτό
·  Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή του δικτύου αποκομιδής, των κάδων, των κωδώνων και των δρομολογίων, ώστε να  ενισχυθούν,  με παράλληλη αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού με την επισκευή όλων των οχημάτων και την προμήθεια νέων. Η αναβάθμιση του εξοπλισμού περιλαμβάνει και την προμήθεια νέων κάδων.
·  Μέχρι το τέλος του χρόνου θα εκπονηθεί ειδικό σχέδιο αποκομιδής των απορριμμάτων από την Παλιά Πόλη,  με τη χρησιμοποίηση κατάλληλου εξοπλισμού, και  θα υλοποιηθεί επικοινωνιακή εκστρατεία ευαισθητοποίησης των δημοτών και ειδικών ομάδων στο θέμα της ανακύκλωσης.
·  Τέλος, θα επανεξετασθεί το πλαίσιο  συνεργασίας του Δήμου με την ΕΕΑΑ για τη λειτουργία του ΚΔΑΥ (Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών).
 
Στη σύσκεψη πήραν μέρος: από πλευράς Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης, η αναπληρώτρια Διευθύντρια Καθαριότητας Αγγελική Παπαϊωάννου και ο ειδικός σύμβουλος Αλέξανδρος Ξενάκης. Επίσης,  το στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής, Κώστας Ασπιώτης. Από πλευράς της ΕΕΑΑ, ο Διευθυντής του Τμήματος Έργων Ανακύκλωσης Βασίλης Μακρίδης, ο υπεύθυνος του Τμήματος Marketing / ΟΤΑ Δημήτρης Παπασωτηρίου και η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Αγγελική Πατρούμπα.