Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μητροπολίτης Κερκύρας: «Αρνητικά όλα τα τεστ του ΕΟΔΥ στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων»

Νεκτάριος
28 Nov 2020 / 14:25

Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ για Covid19 που διεξήγαγε ο ΕΟΔΥ, προ δύο ημερών, τόσο στο προσωπικό, όσο και στους τρόφιμους του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» - Τακτικοί έλεγχοι από την αρχή της πανδημίας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ).  Κανένα κρούσμα κορωνοϊού δεν επιβεβαιώθηκε στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι διενεργήθηκαν προ διημέρου, στους εργαζόμενους και στους τρόφιμους του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα», από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Την διαβεβαιώση αυτή έδωσε με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων, Νεκτάριος.

Αναλυτικά:

«Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, ο οποίος είναι και πρόεδρος, στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ» γίνονται από την αρχή της πανδημίας τακτικοί έλεγχοι (τουλάχιστον ανά 15 ημέρες) με μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό, τόσο στο προσωπικό, όσο και στους τροφίμους του Ιδρύματος.

Με αφορμή δημοσιεύματα ο κ. Νεκτάριος αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει για την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ πριν από δύο ημέρες στο Ίδρυμα, το οποίο διεξήγαγε και πάλι τεστ στο προσωπικό και στους τροφίμους.

Όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

Στο Ίδρυμα απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε επίσκεψη και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας με την ελπίδα ότι τόσο το προσωπικό όσο και οι τρόφιμοι θα αποφύγουν κατά τα ανθρώπινα μία ανεπιθύμητη δοκιμασία».