Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσημη ανακοίνωση: Lockdown τουλάχιστον μέχρι 7 Δεκεμβρίου

Lockdown
26 Nov 2020 / 13:11

Το ανακοίνωσε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (26/11) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ωστόσο, ότι τα κρούσματα έχουν αρχίσει να μειώνονται

ΑΘΗΝΑ.  Την παράταση των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό στη χώρα ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε, «τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν, προς το παρόν, μέχρι τις 06:00 το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας τόνισε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κρούσματα έχουν αρχίσει και μειώνονται, αν συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός θα μειωθεί -όπως είπε και η πίεση στο σύστημα υγείας. «Μόνο τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα εξακολουθεί να είναι υψηλό. Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία, Λέσβος και Αχαΐα, το φορτίο αυτό είναι πηγή ανησυχίας».

«Στόχος είναι οι Έλληνες να συναντηθούν με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και την άνοιξη του 2021 να ανοίξει μία νέα εποχή για τη χώρα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


πηγή:  Kathimerini.gr