Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στηρίζει την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου για μαζικά rapid test ο Αλ. Αυλωνίτης

Ιατρικός Συλλόγος Κέρκυρας
23 Nov 2020 / 17:30

Οφείλουμε να λάβουμε σοβαρότητα υπόψη μας την επιστημονική πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Κέκυρας, δεδομένου ότι έχει υιοθετηθεί από άλλες χώρες με εξαιρετικά αποτελέσματα

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Βουλευτή). Σχετικά με την υγειονομική κατάσταση της Κέρκυρας, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης επεσήμανε: «Η αύξηση του ποσοστού διάδοσης του κορωνοϊού στο νησί μας κάνει αλματώδη βήματα.

Μας ανησυχούν εμφανώς, οι διαστάσεις που λαμβάνει. Κάθε έκθεση του Παρατηρητήριου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας επιβεβαιώνει και τονίζει ότι ο ιός συνεχίζει την αφηνιασμένη κούρσα του στον πληθυσμό της Κέρκυρας και η έξαρση είναι προ των πυλών.

Προσφάτως, ο Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε με απόφασή του την ανάληψη έκτακτων πρωτοβουλιών ώστε να γίνουν μαζικοί έλεγχοι με rapid test  στους Κερκυραίους πολίτες και να εντοπιστούν κυρίως, οι ασυμπτωματικοί φορείς και να απομονωθούν προκειμένου να ελεγχθεί δραστικά η διασπορά.

Η επιστημονική του πρόταση είναι ορθή, έχει τεθεί στο παρελθόν από πολλούς θεσμικούς και μη παράγοντες, οφείλουμε να τη λάβουμε σοβαρότητα υπόψη μας, δεδομένου ότι έχει υιοθετηθεί από άλλες χώρες με εξαιρετικά αποτελέσματα (βλ. σκαδιναβικές χώρες, Σλοβακία κτλ).

Απευθύνω προσωπική έκκληση σε όλους τους φορείς της Κέρκυρας να συμπαρασταθούμε στον τιτάνιο αγώνα του Ιατρικού Συλλόγου να φέρει εις πέρας αυτό το σημαντικό έργο που διεξάγει σήμερα. Είναι μια κίνηση υψηλού και ουσιαστικού συμβολισμού που πρέπει να αγκαλιαστεί, καθώς αποβλέπει μονάχα στα καλά αποτελέσματα για το νησί μας και τους κατοίκους του. Οι μέρες που βιώνουμε είναι κρίσιμες και πρέπει όλοι μαζί με ομοψυχία να αντέξουμε και να αντιπαρατεθούμε σθεναρά στον αόρατο εχθρό».