Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινούν σήμερα οι αγώνες του Corfu Classic Yacht Race 2016

Ιστιοπλοΐα
10 Σεπτεμβρίου 2016 / 10:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκινά το Σάββατο το μεσημέρι το αγωνιστικό μέρος του Corfu Classic Yacht Race με όλες τις κατηγορίες να τρέχουν στις 14:00.

Την Παρασκευή, πρώτη μέρα της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια τελετή του Corfu Classic Yacht Race 2016 στον Ιστιοπολοϊκό Όμιλο. Η Εγγραφή & οι Έλεγχοι καταμετρήσεων και ασφαλείας σκαφών στην Γραμματεία Αγώνων στα γραφεία του Ι.Ο.Κ. ξεκίνησαν από το μεσημέρι ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση Κυβερνητών στο Εντευκτήριο του Ι.Ο.Κ.
Το βράδυ σε γιορτινή ατμόσφαιρα ακολούθησε το Welcome Cocktail Party στο Εντευκτήριο του Ι.Ο.Κ., ενώ το Σάββατο ξεκινα ο αγώνας στις 14:00 με ολες τις κατηγοριες.
Μοναδικά σκάφη «κομψοτεχνήματα» που άφησαν τη δική τους ιστορία στη θάλασσα αναμένεται να υποδεχθούν τα νερά του Ιονίου στον 3ο Διεθνή αγώνα Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών «CorfuClassicYachtRace 2016» που διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας (Ι.Ο.Κ.) με τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας (Ν.Ο.Ε.)

Πρόκειται για ένα μοναδικό αγώνα παραδοσιακών και κλασικών σκαφών, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, στον οποίο θα συμμετέχουν περισσότερα από 30 σκάφη, που έχουν να διδάξουν τη δική τους ιστορία στην ελληνική ναυτοσύνη και τη ναυτική παράδοση του τόπου.
Στη διοργάνωση, θεσμό πλέον, για την ελληνική κλσική και όχι μόνο ιστιοπλοΐα, θα συμμετέχουν, Κλασικά ιστιοπλοϊκά Σκάφη, SpiritofTradition και Σύγχρονα Κλασικά σκάφη, επίσης, θα υπάρχει κατηγορία Παραδοσιακών Σκαφών, καϊκιών και Παραδοσιακών Λέμβων, «Λατίνια», ενώ για πρώτη φορά εισάγεται η κατηγορία «Modern Classics».
Η νέα κατηγορία θα περιλαμβάνει σκάφη μαζικής παραγωγής, των οποίων το σχέδιο είναι άνω των 35 ετών ενώ έχουν κατασκευαστεί πριν από είκοσι έτη.