Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαβεβαίωση Μενδώνη σε Γκίκα για τις διοικήσεις Πολιτιστικών Σωματείων

Γκίκας Στέφανος
12 Nov 2020 / 14:37

Παράταση της θητείας των διοικήσεων στα Καλλιτεχνικά και Πολιτιστικά Σωματεία, που δεν μπορούν να κάνουν εκλογές λόγω των περιοριστικών μέτρων, ζήτησε από το Υπουργείο ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Ν.Δ.

ΑΘΗΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Την διαβεβαίωση από το Υπουργείο Πολιτισμού έλαβε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, αναφορικά με την άμεση προώθηση διάταξης, η οποία θα τακτοποιεί το ζήτημα της παράτασης θητείας των διοικήσεων στα Καλλιτεχνικά και Πολιτιστικά Σωματεία.

Ο Στέφανος Γκίκας απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με την οποία επεσήμανε τον κίνδυνο διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας των Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Σωματείων εν όψει της πιθανής αναβολής των αρχαιρεσιών.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Κέρκυρας εξηγεί στην επιστολή του ότι κατά παράδοση, η πλειοψηφία των Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Σωματείων της Κέρκυρας διενεργεί τον μήνα Δεκέμβριο αρχαιρεσίες, οι οποίες ωστόσο, τίθενται εν αμφιβόλων λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν ελέω Covid19.

Ο Στέφανος Γκίκας εστιάζει στο γεγονός ότι σε περίπτωση που οι Φιλαρμονικές της Κέρκυρας, οι Χορωδίες και ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός Πολιτιστικών και λοιπών Συλλόγων μείνουν χωρίς διοίκηση «ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκύψουν σοβαρά προβλήματα», ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν σημαντικές δυσκολίες στην οικονομική διαχείριση των Σωματείων, αφού τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν θα αναγνωρίζουν πλέον τις παλιές Διοικήσεις.

Ως εκ τούτου, ο Βουλευτής ζήτησε από την Υπουργό «να εξεταστεί η δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος καταθέτοντας έγκαιρα σχετική τροπολογία, η οποία να προβλέπει την παράταση των Διοικήσεων των εν λόγω Σωματείων σε περίπτωση που εξαιτίας των εκτάκτων συνθηκών που διανύουμε, απαιτηθεί η αναβολή των αρχαιρεσιών».