Μπλόκο από την Αστυνομία σε πολίτες με σημαίες στις Αλυκές Ποταμού (photos - videos)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για να γιορτάσουν την εθνική επέτειο μαζεύτηκαν πολίτες με σημαίες στις Αλυκές Ποταμού, παρά την απαγόρευση των εκδηλώσεων.

28
Οκτωβρίου / 2020

Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με την Αστυνομία,  καθώς σύμφωνα με την απόφαση της πολιτείας δεν επιτρέπονται οι επετειακές εκδηλώσεις προς αποφυγή συναθροίσεων.

Για αρκετή ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις, ζητούσαν από τους πολίτες να διαλυθούν, μολονότι πολλοί από αυτούς συνέχισαν να υπερασπίζονται με πάθος το δικαίωμά τους να γιορτάσουν την Εθνική Επέτειο.Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους πολίτες επικράτησε εκνευρισμός, περισσότερο ακόμα όταν θέλησαν να φύγουν με τα αυτοκίνητα και τις ελληνικές σημαίες υψωμένες για να περάσουν από κεντρικούς δρόμους τις πόλης. 

Ταυτόχρονα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η απόφαση απάγορευσης της συγκεκριμένης συγκέντρωσης από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ματθαίο Γιαννούλη.
Σύντομα κατέφθασαν ενισχύσεις από την Αστυνομία και την Τροχαία, καθώς και ο αστυνομικός Διευθυντής, σχηματίζοντας μπλόκα στις εξόδους προς την Εθν. Παλαιοκαστρίτσας.Δεν ήταν λίγες οι φορές που "άναψαν τα αίματα", όταν αστυνομικοί που έβλεπαν σημαίες στο αυτοκίνητο δεν επέτρεπαν την έξοδο. Στον κεντρικό δρόμο επικράτησε συμφόρηση, ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο αργότερα, με τα αυτοκίνητα να απομακρύνονται σταδιακά.

*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-VIDEO: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ