Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τεστ από τον ΕΟΔΥ στην πτέρυγα των Φυλακών που εμφανίστηκαν κρούσματα

Φυλακές Κέρκυρας
22 Οκτωβρίου 2020 / 18:57
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σε τεστ υποβλήθηκαν οι εσωτερικοί φρουροί και οι κρατούμενοι της πτέρυγας Η΄ των Φυλακών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μαζικά τεστ υποβλήθηκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Φυλακών Κέρκυρας, μετά τη διάγνωση των δύο κρουσμάτων κορωνοϊού σε κρατούμενους που γνωστοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα. 

Οι κρατούμενοι, 36 και 39 ετών, οδηγήθηκαν σε απομονωμένο χώρο εντός των Φυλακών ενώ ολόκληρη η ακτίνα Η΄ τέθηκε σε καραντίνα.

Ανησυχία επικράτησε ανάμεσα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ωστόσο, καθώς δημιουργήθηκαν υποψίες ότι μπορεί να υπάρχει μόλυνση ανάμεσά τους. Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ δεν είχαν ακόμα εξεταστεί από τον ΕΟΔΥ και μάλιστα είχαν την πληροφορία ότι οι έλεγχοι θα ήταν μόνον δειγματοληπτικοί. Αυτό ανάγκασε το Σωματείο να εκδώσει ανακοίνωση, ζητώντας να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό - εσωτερική και εξωτερική φρουρά- συνολικά δηλαδή σε 80 άτομα.

Τελικά το συνεργείο του ΕΟΔΥ κατέφθασε σήμερα, Πέμπτη, και έκανε τεστ στους 22 υπόλοιπους κρατούμενους της συγκεκριμένης πτέρυγας, καθώς και στους 38 υπαλλήλους της εσωτερικής φρουράς, πλην των αδειούχων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως κανένας εργαζόμενος δεν εμφανίζει συμπτώματα ασθένειας, ενώ είναι πλέον εξαιρετικά σχολαστικοί ως προς την τήρηση των υγειονομικών κανόνων και την απολύμανση των χώρων. 


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.