Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση ενοχής με ελαφρυντικά της Εισαγγελέως για Νεκτάριο

Νεκτάριος
21 Οκτωβρίου 2020 / 12:17

«Δεν μπορεί να οδηγηθεί σε απαλλαγή καταλογισμού λόγω της ψυχολογικής πίεσης, που υπέστη», τόνισε η Εισαγγελέας, η οποία ωστόσο, αναφέρθηκε σε αφηρημένη έκθεση σε κίνδυνο δημόσιας υγείας, στις κοινωνικές και εκκλησιαστικές ιδιαιτερότητες της Λιτανείας του Αγ. Σπυρίδωνα, αλλά και στη συμμόρφωση του Μητροπολίτη έκτοτε

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την ενοχή του Μητροπολίτη Κερκύρας Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου, με ελαφρυντικά, πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας για την δεύτερη υπόθεση, η οποία αφορά στη Θεία Λειτουργία και Λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα την Κυριακή των Βαΐων, με περισσότερα -από το προβλεπόμενο βάσει σχετικής Κ.Υ.Α.- άτομα εντός του Ιερού Ναού.

Η Εισαγγελέας υπογράμμισε ότι η ψυχολογική πίεση που υπέστη δεν μπορεί να οδηγήσει σε απαλλαγή καταλογισμού, αναφέρθηκε ωστόσο, σε αφηρημένη έκθεση σε κίνδυνο δημόσιας υγείας, ενώ τόνισε ότι έκτοτε ο Κερκύρας Νεκτάριος δεν προέβη σε κάποια έκνομη πράξη. Αναφορά έγινε επίσης στις εκκλησιαστικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες, που έχει η Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, παραβιάστηκε ο αριθμός των ατόμων εντός του Ιερού Ναού, χωρίς ωστόσο, να δημιουργηθεί μεγάλος κίνδυνος λόγω της προσοχής και των αποστάσεων, που τα άτομα αυτά τηρούσαν.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των δύο άλλων κατηγορούμενων, του προέδρου του δ.σ. του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Δημήτρη Μεταλληνού και του δημοτικού υπαλλήλου / τελετάρχη του Δήμου, Φώτη Σκούρτη, χωρίς όμως να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά.