Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, η Μαρία Γεωργάτου έφερε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Κέρκυρα

Σαν σήμερα
30 Σεπτεμβρίου 2020 / 14:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είκοσι χρόνια πριν, η Μαρία Γεωργάτου έκανε υπερήφανους τους Κερκυραίους, αφού ήταν η αθλήτρια που έφερνε στην Κέρκυρα

το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο, με τις Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδηλή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.
Ήταν 30 Σεπτεμβρίου του 2000 και τα κορίτσια ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα… παιδιά του Πειραιά. Η ελληνική εθνική ομάδα του ανσάμπλ ανέβαινε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ελληνική σημαία να ανεβαίνει στον ιστό του γυμναστήριου της αυστραλιανής πόλης.
Μία πτώση στο πρώτο πρόγραμμα των κοριτσιών στις κορίνες έβγαλε τις έξι Ελληνίδες εκτός χρυσού, με μουσική υπόκρουση του προγράμματος το «Τhe wall» των Pink Floyd, με την απογοήτευση έντονη για τις μικρές σε ηλικία αθλήτριες.
Όμως, έδειξαν την ψυχή που έπρεπε στα δύο στεφάνια και τις τρεις κορδέλες. Εκτέλεσαν άψογα το πρόγραμμα τους, παίρνοντας 19.733 βαθμούς και με σύνολο 39.283 βρέθηκαν αυτομάτως στα μετάλλια και την τρίτη θέση. Παρόλα αυτά υπήρχε απογοήτευση που το μετάλλιο δεν ήταν χρυσό, ήταν εμφανής στα πρόσωπα των κοριτσιών, που είχαν ξεσπάσει σε κλάματα. Τα κορίτσια τον Μάιο του 2014 έμειναν πέντε, αφού σε τροχαίο στην Ηλεία χάθηκε η Άννα Πολλάτου.
Η Μαρία σε ηλικία 13 χρόνων πήγε στην Αθήνα για να προπονείται στην Εθνική ομάδα εσώκλειστη, με 6-7 ώρες προπόνηση την ημέρα, κάνοντας «ασκητική ζωή» για να φτάσει ψηλά. Μας έκανε υπερήφανους και την ημέρα εκείνη, αλλά ως και σήμερα με το ήθος, τις συμπεριφορές της, τον περιεκτικό και πάντα ξεχωριστό λόγο της. Μην ξεχνάμε ότι μαζί με τα άλλα κορίτσια ήταν χρυσές και στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια