Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος ο Νίκος Ριγανάς από τον πάγκο του Φαίακα

Handball Premier
28 Σεπτεμβρίου 2020 / 20:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το άσχημο ξεκίνημα του Φαίακα στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Handball Premier οδήγησε τον Νίκο Ριγανά ν

α θέσει την παραίτησή του στη διοίκηση, ή οποία την αποδέχθηκε και πλέον αποτελεί παρελθόν για την ομάδα.
Η εντός έδρας ήττα από την Δράμα, ήταν κάτι που έγινε και την περσινή σεζόν, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν τριγμοί. Εξάλλου, ήταν πρώτο παιχνίδι και η ομάδα με μόλις τρία φιλικά προετοιμασίας, δεν ήταν παράξενο να χάσει από μια δυνατή ομάδα.
Αυτό όμως που έφερε την παραίτηση του Νίκου Ριγανά, είναι η ισοπαλία στη Νάουσα, καθώς όταν η ομάδα είναι με εννέα γκολ διαφορά μπροστά στο σκορ, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, το τελικό 25-25 δείχνει ότι κάτι δεν έγινε καλά, πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος Ζαφειράκης ανέβηκε φέτος στην Α1. Έτσι, φτάσαμε στην παραίτηση του Ν. Ριγανά. Να μην ξεχνάμε ότι είναι ο προπονητής που ανέβασε την ομάδα στην κορυφαία κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της και την κράτησε.
 
Η ανακοίνωση της ομάδας
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του «Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας» μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, αποφάσισαν τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή της αντρικής ομάδας κ. Νίκο Ριγανά καθώς και του βοηθού του κ. Μανώλη Κουμαραδέλη, τους ευχαριστούν για τις υπηρεσίες τους και τους εύχονται καλή συνέχεια σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.
 
Από την πλευρά του ο Ν. Ριγανάς δήλωσε πως «Στα χρόνια της παραμονής μου στον Φαίακα Κέρκυρας ως πρώτος προπονητής πετύχαμε πολλά. Πιστεύω στο έργο που αφήνω πίσω μου. Η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να μπει στα πλέι οφ, δεν έχει χαθεί τίποτα, υπάρχει ποιότητα. Οι στόχοι θα επιτευχθούν, ο Φαίακας θα κερδίσει την είσοδό του στην τετράδα. Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση και ειδικότερα τον πρόεδρο Σπ. Περούλη και τον γεν. αρχηγό Σπ. Κατσαρό. Πορευτήκαμε μαζί, τα φέραμε εις πέρας. Δεν φεύγω με πικρία από τον Φαίακα. Είναι η ομάδα του νησιού μου την αγαπώ και θα την στηρίζω παντοτινά. Παραμένω φίλαθλος της. Εις το επανιδείν.
 
Να σημειώσουμε ότι υπηρεσιακός προπονητής αναλαμβάνει ο Νίκος Πέρρος, ο οποίος θα κάνει την πρώτη προπόνηση την Τρίτη 29/9, ενώ η ομάδα έχει ρεπό την επόμενη αγωνιστική και ίσως η διοίκηση προχωρήσει στην πρόσληψη κάποιου προπονητή. Όσο για τον Ν. Πέρρο, ήταν ο άνθρωπος που έστησε τον Φαίακα, δημιούργησε μια ομάδα εξαιρετική, ήταν προπονητής τα πρώτα 25 χρόνια της λειτουργίας της και από τα δικά του χέρια δεκάδες παιδιά έφτασαν στις εθνικές ομάδες.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια