Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τεμπλόνι: Ανανεώνεται το ραντεβού για Οκτώβρη

Τεμπλόνι
31 Αυγούστου 2016 / 16:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον ΧΥΤΑ-Χωματερή του Τεμπλονίου να έχει γεμίσει ασφυκτικά και μόλις δύο μέρες πριν την εκπνοή της «δίμηνης διορίας» των κατοίκων,

συνεδρίασε το πρωί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου η επιτροπή παρακολούθησης των έργων υποδομής. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης της ΜΠΕ στο πλαίσιο δημόσιου και λαϊκού ελέγχου, για τη οποία είχε δεσμευθεί ο ίδιος ο Θ. Γαλιατσάτος.
Στην επιτροπή συμμετείχαν ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, η αντιπεριφερειάρχης Νικολέττα Πανδή, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας Νίκος Τρίαντος. Συμμετείχαν επίσης από την πλευρά του Συλλόγου Τεμπλονίου, η πρόεδρος Μάγδα Παπανικολοπούλου και η γραμματεάς Λαμπρινή Κολάγγη, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου.
Συζητήθηκαν οι μέχρι σήμερα ενέργειες του Δήμου προς την υλοποίηση της υποδομής του δεματοποιητή και της αποκατάστασης του χώρου του ΧΥΤΑ, εργασίες που σύμφωνα με το Δήμαρχο θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε ένα εικοσαήμερο.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Νίκος Τρίαντος εστίασε στην ανάγκη καταγραφής των απαραίτητων ενεργειών και χρονοδιαγράμματος μέχρι το τελικό στάδιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Ο ΣύλλογοςΤεμπλονίου επανέλαβε την ανάγκη αλλαγής χωροθέτησης και αποκλεισμού της περιοχής από την Ολοκληρωμένη Διαχείριση, ενώ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στην εγκατάσταση του δεματοποιητή. Εξέφρασε αμφιβολίες για τα χρονοδιαγράμματα του Δήμου και τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας του βιολογικού, της καύσης του βιοαερίου αλλά  και της ανακύκλωσης.
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση του Συλλόγου Τεμπλονίου, όπου θα μεταφερθούν τα όσα διημείφθησαν στην σύσκεψη της Περιφέρειας, ενώ το ραντεβού για την επιτροπή παρακολούθησης ανανεώθηκε για τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.
Το θέμα της εκπροσώπησης του Συλλόγου από επιστημονικό συνεργάτη, παραμένει ανοικτό και μάλιστα ο Σύλλογος κοινοποίησε την πρότασή του στον Περιφερειάρχη.