Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΓΣ - Ιππότες στην πρεμιέρα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ

ΕΣΚΑΒΔΕ
29 Αυγούστου 2016 / 17:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Με τον κερκυραϊκό "εμφύλιο" ξεκινάει το φετινό πρωτάθλημα που αναμένεται ιδιαιτέρως τοπικού ενδιαφέροντος ώστε να αναζωογονήσει προσδοκίες και φιλοδοξίες για το μπάσκετ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια εβδομάδα πριν (28/8/2016), από την καθορισμένη αρχικά, έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ στην Άρτα, με τις τρεις Κερκυραϊκές ομάδες να μπαίνουν στην κλήρωση. Ο Φαίακας, ο Κερκυραϊκός και η νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία του Kerkyra B.C ή αν θέλετε Ιππότες Κέρκυρας όπως ήταν αρχικά, είναι οι ομάδες μας στην υψηλότερη κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ που μετέχουν στο πρωτάθλημα και στο Βόρειο Όμιλο. 
Βέβαια από τις τρεις ομάδες μας οι Ιππότες έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα και είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο στον Βόρειο Όμιλο και αυτή που έχει βάλει στόχο ο πρόεδρός της κ. Κ. Μακρίδης να την ανεβάζει κάθε χρόνο κατηγορία, ξεκίνησε πέρσι και φιλοδοξεί να το πετύχει και φέτος. Από τις άλλες δυο ομάδες, αυτό που περιμένουμε και θέλουν είναι ια άνετη παραμονή στην κατηγορία, γνωρίζοντας ότι τα οικονομικά τους αυτό μόνο επιτρέπουν, γιατί όπως και αν το κάνουμε δεν είναι εύκολα σήμερα να κυνηγάς τίτλους και διακρίσεις χωρίς στήριξη οικονομική. 
Η κλήρωση έφερε την 1η αγωνιστική αντίπαλες δυο ομάδες του νησιού μας, αφού στο ΕΑΚΚ ο Κερκυραϊκός (τυπικά γηπεδούχος) θα αντιμετωπίσει τους Ιππότες, ενώ ο Φαίακας πάει Θεσπρωτία να παίξει με την Παραμυθιά.   
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Αίαντας Άρτας-Πρωτέας Ηγουμενίτσας
Θρύλος Ιωαννίνων-Σπάρτακος
Κερκυραϊκός-Ιππότες Κέρκυρας
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Καλπακίου
Παραμυθιά-Φαίακας Κέρκυρας
Να σημειώσουμε ότι στον Βόρειο Όμιλο παίζουν ομάδες από τους νομούς Κέρκυρας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, φέτος έγινε εξαίρεση και τοποθετήθηκε και ο Αίας Άρτας, ενώ παραδοσιακά στον Νότιο της ΕΣΚΑΒΔΕ μετέχουν αντίστοιχα ομάδες από Πρέβεζα, Λευκάδα, Άρτα και Αιτωλοακαρνανία. Επίσης ότι την θέση του Αστέρα Καλπακίου έχει πάρει ο IBC αφού οι δύο ομάδες συγχωνεύτηκαν.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια