Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες στάσεις του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης

ΚΤΕΛ
29 Αυγούστου 2016 / 14:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων τροποποιημένων δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ με σκοπό την προσωρινή αντιμετώπιση των προβλημάτων

που έχουν δημιουργηθεί από τη μεταφορά του τερματικού σταθμού του στην κόμβο παράκαμψης αεροδρομίου. Την Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, σύσκεψη φορέων, στο κτήριο της Π.Ε. Κέρκυρας αναφορικά με το θέμα της καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει απ’ τη μεταφορά του νέου σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τη διαχείριση της κυκλοφορίας κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, τη συνεργασία των φορέων που έχουν αρμοδιότητα για τα θέματα της διαχείρισης της κυκλοφορίας, τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πεζών από και προς το νέο σταθμό, και τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στη νέα του θέση και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να ενταχθεί ο σταθμός με ομαλό τρόπο στη ζωή της πόλης.

Οι νέες στάσεις

Όλοι οι εμπλεκόμενοι συναποφάσισαν, μεταξύ άλλων, την προσωρινή στάση
διερχόμενων λεωφορείων απ’ των αστικό ιστό. Οι στάσεις θα πραγματοποιούνται στην Πλατεία Ψυχιατρείου, στην Μεθοδίου και την Πρώην Αβραμίου καθώς τα λεωφορεία θα κατευθύνονται στον τελικό τους προορισμό, δηλαδή τον επιβατικό σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ και θα αφορούν τα δρομολόγια από βορρά και νότο. Ετσι τα δρομολόγια θα εισέρχονται στην πόλη από το Βορρά μέσω της τάφρου του Νέου Φρουρίου και θα κάνουν στάση στην πλατεία Ψυχιατρείου. Θα εξέρχονται από την πόλη μέσω της Μεθοδίου και της Αβραμίου και θα κάνουν στάση στην Παλλάδα (παλιά ΚΤΕΛ) και στο Τελωνείο.
Τα δρομολόγια από Νότο θα εισέρχονται από Μεθοδίου και Δονάτου Δημουλίτσα
και θα κάνουν στάση στην πλατεία Ψυχιατρείου. Για την έξοδο προς το Νότο υπάρχει συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ και εισιτήριο σε προνομιακή τιμή 0,70€.
Η λήψη μιας τέτοιας απόφασης έχει σαν στόχο την εξυπηρέτηση των ευπαθών
ομάδων, των ηλικιωμένων, των κοινωνικών ομάδων με χαμηλό εισόδημα και των μαθητών, και γι αυτό συμφωνήθηκε απ’ όλους η εφαρμογή του μέτρου να αρχίσει απ΄τη Δευτέρα 29 Αυγούστου. 

Τη σύσκεψη συντόνισε η Αντιπεριφερεάρχης Κέρκυρας, κα Νικολέττα Πανδή, και συμμετείχε ο Δήμος Κέρκυρας, που εκπροσωπήθηκε απ’ τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Ραιδεστινό και κ. Σπύρο Καλούδη, το Υπεραστικό και το Αστικό ΚΤΕΛ, με εκπροσώπους των διοικήσεων τους και το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Δ/νσης Κέρκυρας, που εκπροσωπήθηκε απ’ τον Διοικητή Τροχαίας κ. Σπύρο Σκολαρίκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης Υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Κέρκυρας και του Δήμου Κέρκυρας.