Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς πλήρη αποκατάσταση η βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ

ΔΕΗ
28 Αυγούστου 2016 / 20:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με κάποιες ολιγόλεπτες εκ περιτροπής διακοπές θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής η αποκατάσταση της βλάβης του μετασχηματιστή του Υποσταθμού «Κέρκυρα II».

Η βλάβη προκλήθηκε από ανάφλεξη σε διακόπτη του μετασχηματιστή στις 2:10 τα ξημερώματα της Κυριακής και κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική άμεσα ενώ οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται με συνεργεία τεχνικών που έχουν έρθει για αυτό το λόγο από το Αγρίνιο. 
Όπως δήλωσε στο CorfuTv ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΗ, 
Σ. Αργυρός, την ώρα της ανάφλεξης του διακόπτη ο υπάλληλος βάρδιας Γιάννης Ζήκος που αντιμετώπισε την πυρκαγιά, μετά την κατάσβεση, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σ. Αργυρό, η βλάβη ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, αν και οι εμπειρογνώμονες της επιχείρησης εξετάζουν τα αίτια.

Η ηλεκτροδότηση στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση ένα μικρό τμήμα της Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας, αποκαταστάθηκε νωρίς το πρωί ύστερα από επέμβαση των συνεργείων του Διαχειριστή ενώ όλην την Κυριακή η ηλεκτροδότηση στις περιοχές Δασιά, Κομμένο, Κοντόκαλι, Ποταμός και Γουβιά γινόταν εκ περιτροπής.