Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απετράπη απόπειρα απόδρασης από τις Φυλακές Κέρκυρας

Φυλακές Κέρκυρας
08 Αυγούστου 2020 / 13:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απόπειρα απόδρασης σκληρού ποινικού κρατουμένου από τις Φυλακές της Κέρκυρας απέτρεψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, η απόπειρα έγινε την Πέμπτη ενώ είχε προετοιμαστεί από τον κρατούμενο κατά την ώρα του προαυλισμού του. Κατά τη σύλληψή του μάλιστα επιτέθηκε βίαια στο προσωπικό του καταστήματος και στον ίδιο τον αρχιφύλακα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρατηρήθηκε ύποπτη συμπεριφορά και διεξήχθη  έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν σε διατηρητέα κελιά της ακτίνας Κ και του ειδικού χώρου κράτησης τα εξής αντικείμενα:
- μία αυτοσχέδια ανεμόσκαλα
- ένας αυτοσχέδιος γάντζος
- πέντε αυτοσχέδια σουβλιά
- ένας σπασμένος μηχανισμός ανεμιστήρα
- ένα αυτοσχέδιο σκαπτικό εργαλείο
- μία αυτοσχέδια σκαλωσιά κατασκευασμένη από τρεις διατηρητέες ξύλινες πόρτες κελιών.

Ο εν λόγω κρατούμενος σε συνεργασία με άλλους ποινικούς κρατούμενους προετοίμασε την απόδραση του κατά την ώρα προαυλισμού του και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο πρώτος όροφος της ακτίνας Κ διατηρείται κλειστός με απόφαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Υπερπληθυσμός του καταστήματος

Το Σωματείο επισημαίνει «Εδώ και αρκετό χρόνο έχει ζητηθεί από την υπηρεσία η μεταγωγή του εν λόγω κρατουμένου καθώς και άλλων κρατουμένων σε άλλο κατάστημα για λόγους ασφαλείας και υπερπληθυσμού του καταστήματος.

Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια της σύλληψης του επιτέθηκε βίαια στο προσωπικό του καταστήματος και στον ίδιο τον αρχιφύλακα.

Συγχαρητήρια για την επιτυχία και το φιλότιμο των συναδέλφων που παρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που βιώνουν καθημερινά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν για ακόμα μία φορά στα απαιτητικά καθήκοντά τους.

Η υπόθεση πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και του αρμόδιου εισαγγελέα».