Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Πέμπτη εκτιμά η Πυροσβεστική ότι θ΄ ανοίξει ο Χ.Υ.Τ.Α Τεμπλονίου

Πυρκαγιά
03 Αυγούστου 2020 / 13:23

Σύμφωνα με την Π.Υ. Κέρκυρας, ο Χ.Υ.Τ.Α. θα παραδοθεί και πάλι προς χρήση την προσεχή Πέμπτη, καθώς παραμένουν εκεί δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης και για τις απαραίτητες εργασίες

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας εκτιμάται ότι θα παραδοθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και πάλι προς χρήση ο Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου, μετά την πυρκαγιά της περασμένης Παρασκευής (31/7).

Οι δυνάμεις της Π.Υ. παραμένουν στο Χ.Υ.Τ.Α., καθώς ελλοχεύει ακόμα ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της φωτιάς λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν στο χώρο. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, Νίκο Κολοβό, επί 24ωρο βάσεως υπάρχουν εντός του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Τεμπλόνι δύο οχήματα και πέντε άνδρες.

Η κατάσταση, άλλωστε, απαιτεί μια σειρά από ενέργειες, όπως η απομάκρυνση των καμένων υλικών, αλλά και η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών για τον έλεγχο της φωτιάς στο ενδεχόμενο αναζωπύρωσής της.

Κι ενώ προς το παρόν εκκρεμεί η έκδοση του πορίσματος του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πρώτη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου στις 22 Ιουνίου, η εκτίμηση του Διοικητή της Π.Υ. Κέρκυρας είναι ότι πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη θα μπορεί να λειτουργήσει και πάλι ο Χ.Υ.Τ.Α., με ό,τι αυτό συνεπάγεται αφ' ενός για την εναπόθεση απορριμμάτων, αφ' ετέρου για τη φόρτωση των containers με τα απορρίμματα εκείνα, που πρέπει να μεταφερθούν στο εργοστάσιο επεξεργασίας της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. στην Κοζάνη.

Σε ότι αφορά την πυρκαγά που ξέσπασε στους Παξούς, το περασμένο Σάββατο (1/8), στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη, ωστόσο κι εκεί παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (σ.σ. τέσσερις άνδρες) για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.