Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαγόρευση επισκεπτηρίων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Γ.Ν.Κ.
03 Αυγούστου 2020 / 12:17

Στο πλαίσιο εναρμόνισης με τους κανόνες του Υπουργείου Υγείας, ισχύουν νέα μέτρα στο Γ.Ν.Κ. σπό τις 3 Αυγούστου - Τέλος τα επισκεπτήρια, συνοδοί μόνο με ειδική γραπτή άδεια, μόνο με ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ).  Νέα μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στο Γενικό Νοσοκομείο, στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, απαγορεύεται καθ' όλο το 24ωρο το επισκεπτήριο. 

Οι κεντρικές θύρες των κλινικών θα παραμένουν κλειστές καθ όλο το  24ωρο.

Σε κάθε ασθενή  παραμένει αυστηρά ένας συνοδός, στον οποίο θα δίνεται γραπτή  ειδική έγγραφη άδεια, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον θεράποντα ιατρό.

Δεν επιτρρέπεται η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών, που παρουσιάζουν οιανδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

Στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία οι ασθενείς εξυπηρετούνται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα 2661030062, 2661360873. Κατά  την προσέλευση και παραμονή στο χώρο υποχρεωτικά φορούν μάσκα.

Ο προεγχειρητικός έλεγχος για  sars-cov 2 σε ασθενείς που θα μεταβούν σε Νοσοκομείο εκτός Νομού, γίνεται καθημερινά 10.00-11.00 πμ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο ειδικό κιόσκι (iso-box) που υπάρχει δίπλα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στην καθορισμένη ώρα.

Η λήψη επιχρίσματος για covid-19, γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και την εκτίμηση του ιατρού και όχι καθολικά σε όλους τους προσερχόμενους.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις  του προσωπικού του Νοσοκομείου, να συνεργάζονται και να συμμορφώνονται με αυτές.

Απαιτείται ψυχραιμία και συμμόρφωση όλων στους υγειονομικούς κανόνες πρόληψης, πλύσιμο χεριών, μάσκα, όπου απαιτείται και τήρηση των αποστάσεων.