Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο πρώτος χρυσός ΚΟΤΙΝΟΣ για τον Σπύρο και τον Γιώργο Δαφνή - «The Governor» στον διαγωνισμό Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων

IOOC ΚΟΤΙΝΟS 2020
23 Ιουλίου 2020 / 16:25
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πρώτος ΚΟΤΙΝΟΣ για τους αδελφούς Δαφνή «The Governor» από τον Άγιο Ματθαίο, είναι χρυσός και είναι ο πρώτος για την Κέρκυρα και την Λιανολιά της στον διαγωνισμό ποιότητας

τυποποιημένου παρθένου ελαιολάδου και στην κατηγορία Μεσαία Ένταση Φρουτωδους «IOOC ΚΟΤΙΝΟS 2020». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από την Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ και την Επιτροπή Αξιολόγησης των Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων εσοδείας 2019-2020, την Τετάρτη 22 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Athens Marriott.
Όπως τόνισε και ο Σπύρος Δαφνής:
«Πριν μερικά χρόνια, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης και στηριζόμενοι πάντα στα δικά μας πόδια και τις δικές μας δυνάμεις, όταν ακόμη η Κέρκυρα δεν είχε καν brand ελαιολάδου και ο κερκυραϊκός ελαιώνας είχε αφεθεί σε μαρασμό αποφασίσαμε μεθοδικά να επενδύσουμε με σοβαρότητα στο πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση του ελαιολάδου. Με γνώμονα όχι αυτό που παραλάβαμε αλλά αυτό που θέλαμε να παραδώσουμε στις επόμενες ΓΕΝΙΕΣ, με αγάπη, πάθος και μεράκι ξεκινήσαμε να τα αλλάξουμε ΌΛΑ!  Πολλά έμειναν ίδια. Εκείνο όμως που άλλαξε είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται πλέον το κερκυραϊκό ελαιόλαδο. Οι δυνατότητες και οι προοπτικές του. Η αποδεδειγμένη διατροφική του αξία και η πολυβραβευμένη πλέον ποιότητα του! Θέλαμε ο "Κυβερνήτης" να ξαναγράψει την ιστορία μιας παράδοσης. Την ιστορία του ίδιου του κερκυραϊκό ελαιολάδου. Και αυτό κάνει!»



Το βραβείο είχαν την τιμή να το παραλάβουν από την καθηγήτρια Ιατρικής και πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Δρ. Αντωνία Τριχοπούλου.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.