Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν.Ε. Κέρκυρας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Μηδενικής αξίας η επίσκεψη Μητσοτάκη»

Ν.Ε. Κέρκυρας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
14 Ιουλίου 2020 / 10:19

Ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ήρθαν μόνο για τα εγκαίνια, για να στείλουν το μήνυμα ότι σημασία έχει η «επένδυση» και όχι το περιβάλλον, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τοπικό όργανο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ως σχεδόν μηδενικής αξίας χαρακτήρισε -με ανακοίνωσή του- την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Όπως αναφέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας:

«Όσοι προανήγγειλαν την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ως μια μεγάλη ευκαιρία για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων του νησιού, ας αρκεστούν σε αυτό που πραγματικά ήταν: μια επίσκεψη επικοινωνιακής σκοπιμότητας και σχεδόν μηδενικής αξίας για τον τόπο μας. Εξηγούμαστε:

• Τίποτα νεότερο για εργαζόμενους και επιχειρηματίες στον τουρισμό και την εστίαση, καμιά δέσμευση ούτε καν απέναντι στις προτάσεις του Επιμελητηρίου, που δεν είναι δα και αριστεροκρατούμενο, μόνο ένα αόριστο «αν χρειαστεί, θα πάρουμε κι άλλα μέτρα».

• Τίποτα νεότερο για τον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Τέσσερις μήνες από την έναρξη του lock down κι ενώ έχει αρχίσει η χλωμή επανεκκίνηση του τουρισμού, περιμένουμε και θα περιμένουμε τις προσλήψεις και συζητάνε κάποια κίνητρα προσέλκυσης γιατρών. Περιμένουμε επίσης να αρχίσει να λειτουργεί το μηχάνημα για τα tests.

• Τίποτα νεότερο για τα «φράγματα», μόνιμο motivo στη ρητορική τους, μόνο κάποιες αόριστες κουβέντες περί ύδρευσης.

• Τίποτα νεότερο για την αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υψηλής προτεραιότητας στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.

• Τίποτα νεότερο για τα φρούρια, τον άξονα Βορρά Νότου, τη διακοπή του μεταφορικού ισοδύναμου, τις πολιτικές για τη νησιωτικότητα. Για αυτά δηλαδή που οι φορείς ζητούσαν λύσεις. Και πολλά από αυτά σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που τα δρομολόγησε.

Θυμήθηκαν μόνο να εξαγγείλουν ξανά την ανακαίνιση του Αχιλλείου, έργο που έχει χρηματοδοτήσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Θ. Γαλιατσάτου και με ευθύνη της τωρινής κυβέρνησης και περιφέρειας παραλίγο να χάσουν τις προθεσμίες. Τώρα πανηγυρίζουν που πρόλαβαν.

Γι’ αυτό λέμε ξανά και ξανά. Μόνο για τα εγκαίνια ήρθαν, για να στείλουν ένα μήνυμα ότι για αυτούς δεν έχει σημασία το περιβάλλον, αλλά η «επένδυση» και να πανηγυρίσουν για την καταστροφή μιας ανεκτίμητης, περιβαλλοντικά άθικτης περιοχής, μιας από τις λίγες του νησιού που θα οφείλαμε να προστατεύσουμε με κάθε θυσία για να διατηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε το όνομα της Κέρκυρας ως ενός εξαιρετικού, αειφόρου τουριστικού προορισμού.

Γι’ αυτό ήρθαν. Και για να βγάλουν φωτογραφίες. Τίποτ’ άλλο».