Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε καραντίνα κι εν αναμονή των τεστ οι Σουηδοί στη Ρόδο

Ρόδος
04 Ιουλίου 2020 / 12:05

Η πτήση από τη Στοκχόλμη που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς η Ελλάδα δεν έχει ανοίξει τα σύνορά της για τη Σουηδία, είχε ειδική άδεια εξαίρεσης από το Υπουργείο Τουρισμού και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς έφερε στη Ρόδο στελέχη της TUI και δημοσιογράφους

ΡΟΔΟΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ).  Στο ξενοδοχείο τους απομονωμένοι παραμένουν οι επιβάτες της πτήσης 463 της TUIfly Nordic από τη Στοκχόλμη που μετέφερε Σουηδούς τουρίστες στη Ρόδο την Πέμπτη (02/07).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου», η συγκεκριμένη πτήση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς η Σουηδία είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Ελλάδα δεν άνοιξε τα σύνορά της. Σύμφωνα με NOTAM που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) «επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και την Σουηδία».

Όπως, όμως, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, όλοι οι επιβάτες της ειδικής πτήσης της TUI Nordic υπεβλήθησαν σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα. Εάν δεν βρεθούν θετικοί στον Covid-19 θα μπορέσουν να απολαύσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, δόθηκε ειδική άδεια κατ’ εξαίρεση σε αυτή την πτήση από το Υπουργείο τουρισμού και τη ΓΓΠΠ. Ο λόγος που έγινε αυτό, είναι επειδή στη συγκεκριμένη πτήση επέβαιναν στελέχη της TUI η οποία δεσμεύθηκε στον Υπουργό Τουρισμού ότι θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την τουριστική κίνηση στην περιοχή. Δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν 2,5 εκατ. Τουρίστες στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό επέβαιναν στη συγκεκριμένη πτήση και δημοσιογράφοι.
Υπήρχαν βέβαια και επιβάτες, όπως διαπιστώσαμε. Όμως όλοι υποβλήθηκαν σε τεστ και αναμένουμε άμεσα να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν μπορούν να βγουν για 48 ώρες από το ξενοδοχείο τους. Θα είναι ελεύθεροι να απολαύσουν τις διακοπές τους, όταν βγουν τα αποτελέσματα», είπε ο κ. Ταρασλιάς και πρόσθεσε:
«Ακόμη και εάν βρεθεί ένα κρούσμα μελλοντικά, θα απομονωθεί. Είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε να μην υπάρξουν κρούσματα. Γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να λειτουργήσουμε συντονισμένα».

Η έναρξη της σεζόν έγινε με τον πλέον ομαλό τρόπο στη Ρόδο. Ο κ. Ταρασλιάς τονίζει ότι ο τουρισμός είναι μία υπόθεση που αφορά τους πάντες και όλοι θα πρέπει να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό με στόχο πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.