Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτιά Γ.Σ. Κέρκυρας στους Διασυλλογικούς Στίβου Κ16

Στίβος
01 Ιουλίου 2020 / 16:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Αποδίδει καρπούς η δουλειά που γίνεται από τους Μόσχο και Γκασιάλη, με τον Γ.Σ. Κέρκυρας να μετρά μόλις δύο χρονιά ζωής, απ΄ όταν αμφότεροι αποχώρησαν (έπειτα από 45 χρόνια) από τον Κερκυραϊκό Γ.Σ.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Οι διασυλλογικοί αγώνες στίβου Κ-16 που έγιναν στο ΕΑΚΚ την περασμένη Κυριακή, έστειλαν μηνύματα για το μέλλον του κερκυραϊκού στίβου.

Και αυτό γιατί υπήρξαν παιδιά με πολύ καλές επιδόσεις που εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, πιάνοντας τα όρια, αλλά και γιατί η κατάκτηση της κορυφής στα αγόρια και στο σύνολο των βαθμολογιών από τον Γ. Σ. Κέρκυρας δείχνει κάτι. ..

Στους αγώνες πήραν μέρος έξι σωματεία του νησιού Γ.Σ. Κέρκυρας, Κερκυραϊκός, ΓΕ Θιναλίου, ΑΟ Κέρκυρα 2015, ΑΕ Λευκίμμης, Ι. Καποδίστριας.

Αγωνιστικά στα αγόρια πήραν πρόκριση 26 συνολικά και από  τα κορίτσια, συν έξι ομάδες στις σκυταλοδρομίες.

Μια μεγάλη φουρνιά που δείχνει ότι υπάρχει βάση για το μέλλον και σε αγόρια και σε κορίτσια και μάλιστα με τις συμμετοχές να μην είναι ιδιαίτερα πολλές, ενώ αρκετοί αθλητές και αθλήτριες είναι γεννηθέντες το 2007 πράγμα που σημαίνει ότι ηλικιακά θα έχουν τη δυνατότητα και τις δυο επόμενες χρονιές (2021 και 2022) να πάρουν μέρος στην ίδια κατηγορία.



Πέραν αυτού θα σταθούμε και στην πρωτιά του Γ.Σ. Κέρκυρας, που δεν έχει συμπληρώσει δυο χρόνια ζωής, αλλά η δουλειά των κ.κ. Μόσχου, Γκασιάλη και των συνεργατών τους, φαίνεται από την πρώτη μέρα. 

Βέβαια η έλλειψη σε κάποια αθλήματα εκπροσώπησης από τα σωματεία μπορεί να επηρέασαν τη βαθμολογία, όμως δεν παύει να είναι μεγάλη επιτυχία και δείγμα ποιοτικής δουλειάς που γίνεται από τους δυο γυμναστές, οι οποίοι δυο χρόνια πριν αποχώρησαν από την Κερκυραϊκό Γ.Σ. μετά από 45 χρόνια παρουσίας τους εκεί.

Στη βαθμολογία οι κατατάξεις είναι:

Αγοριών
ΓΣ Κέρκυρας  90
Κερκυραϊκός 49
ΑΟ Κέρκυρα 39
ΓΕ Θιναλίων 27
ΑΕ Λευκίμμης 9
Καποδίστριας 7

Κοριτσιών
Κερκυραϊκός  65
Γ.Σ. Κέρκυρας 40
ΓΕ Θιναλίων 39
ΑΟ Κέρκυρα 26
ΑΕ Λευκίμμης 24
Καποδίστριας  13

Γενική αγοριών – κοριτσιών
ΓΣ Κέρκυρας  130
Κερκυραϊκός 114
ΓΕ Θιναλίων 66
ΑΟ Κέρκυρα 65
ΑΕ Λευκίμμης 33
Καποδίστριας 20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια