Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πυροσβεστικές φωλιές στο λιμάνι Γαΐου ζητούν από τον ΟΛΚΕ

Παξοί
13 Αυγούστου 2016 / 20:12

ΓΑΪΟΣ. Μετά τα πρόσφατα περιστατικά πυρκαγιάς σε θαλαμηγό και στην νησίδα του Αγ.Νικολάου Παξών, η αντιδήμαρχος Σταυρούλα Απέργη απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΟΛΚΕ, με την οποία επισημαίνει βασικές ελλείψεις στην υποδομή των τριών λιμανιών του νησιού.

Επισημαίνεται μεταξύ άλλων  η ανάγκη ως επιτακτική και άμεση για την τοποθέτηση πυροσβεστικών φωλιών κατά μήκος του νέου λιμένα. 
Η αντιδήμαρχος ενημερώνει τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ Σπύρο Στεφανίδη ότι γίνεται δέκτης παραπόνων τόσο από όσους ελλιμανίζονται στα τρία λιμάνια αλλά και από τους κατοίκους των παραλιακών οικισμών.Τα παράπονα αφορούν ελλέιψεις σε πίλαρ αλλά και σε παγκάκια. Οι πρόταση της αντιδημάρχου είναι ότι πρέπει να τοποθετηθούν 3 πίλαρ στο λιμάνι του Γαΐου και συγκεκριμένα στη θέση που προσδένουν οι θαλαμηγοί και το πλοίο της γραμμής. Επιπλέον στο λιμάνι της Λάκκας πρέπει να τοποθετηθούν 5 πίλαρ και στο λιμάνι του Λογγού 2 πίλαρ ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες.
Με την επιστολή ζητείται επίσης να τοποθετηθούν καλαίσθητα παγκάκια για τους πεζούς. Συνολικά η εκτίμηση είναι ότι πρέπει να τοποθετηθούν 15 παγκάκια στο Γάιο, 10 στη Λάκκα και 5 στο Λογγό. Τονίζεται δε ότι πρέπει να τοποθετηθούν 2 πυροσβεστικοί κρουνοί στο λιμάνι του Γαΐου για λόγους ασφαλείας.
Η αντιδήμαρχος ζητά τις σχετικές ενέργειες από τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ καθώς  η υψηλού επιπέδου παροχή στα λιμάνια, αυξάνει τα έσοδα του ΟΛΚΕ, αλλά παράλληλα είναι νευραλγικής σημασίας για την οικονομία του νησιού.