Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τιμήθηκαν οι ποδηλάτες αστυνομικοί και ο Εμπορικός σύλλογος

αστυνομικοί ποδηλάτες
12 Αυγούστου 2016 / 15:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι υπαρχιφύλακες Βασίλης Χαλικιάς και Σταμάτης Βασιλάκης είναι οι δυο ποδηλάτες-αστυνομικοί που βούτηξαν στα νερά της Γαρίτσας και ανέσυραν, ευτυχώς ζωντανή, Ισπανίδα τουρίστρια στις 28 Ιουλίου.

Τιμήθηκαν το μεσημέρι από τον γ.γ. του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Δ. Αναγνωστάκη παρόντων των εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών.
Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε και ο Εμπορικός σύλλογος που έχει δωρίσει στην Υπηρεσία ένα ηλεκτροκίνητο ποδήλατο για τις περιπολίες. Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο προέδρος του συλλόγου, Κ. Μουζακίτης.



Το συμβάν (από το αρχείο του enimerosi.com)

Ήταν περίπου 13:00 και η τριαντάχρονη Ισπανίδα τουρίστρια είχε χάσει τις αισθήσεις της μέσα στο νερό.Το κύμα την έπαιρνε πάνω στα βράχια της Γαρίτσας, σχεδόν μπροστά στο Κορφού Παλλάς. Οι περαστικοί ειδοποίησαν την Άμεση Δράση. Έφθασαν αμέσως οι δυο ποδηλάτες αστυνομικοί, που περιπολούσαν στην πόλη και χωρίς χρονοτριβή βούτηξαν και ανέσυραν την κοπέλα. Χωρίς τις αισθήσεις της αλλά ζωντανή. Αμέσως έφθασε και το ασθενοφόρο, που τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης συνεχάρη τους αστυνομικούς για την πράξη τους και μεταξύ άλλων δήλωσε:
 «..Σήμερα είναι ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα, μια μέρα που κατοχυρώνει την ανθρώπινη πλευρά, η οποία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία……. Για εμάς, που βασικός πυλώνας στην προσπάθεια να στηριχθεί η οικονομία είναι ο τουρισμός, πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν πιο εδραιωμένο το αίσθημα ασφάλειας. Την εδραίωση αυτή του αισθήματος ασφάλειας οι αστυνομικοί στην Κέρκυρα την έχουν κατοχυρώσει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.....
…Σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε μια σειρά κοινωνικών δράσεων που αναδεικνύουν το κοινωνικό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες σε όλη τη χώρα, όπως οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, τα Γραφεία Εξυπηρέτησης τουριστών, ο θεσμός των αστυνομικών με ποδήλατα. Το επόμενο βήμα είναι ο τοπικός Αστυνόμος. Ο τοπικός Αστυνόμος είναι ένας θεσμός που λειτουργεί σε χώρους που μας παραχωρούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση και καλύπτει στην καθημερινότητα τις ανάγκες του πολίτη, για να μην ταλαιπωρείται, μετακινούμενος ασκόπως ή και με κάποιο κόστος…».
Ο Γενικός Γραμματέας απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Υπαρχιφύλακες καθώς και στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Κωνσταντίνο Μουζακίτη, για τη δωρεά ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το θεσμό των περιπολιών με ποδήλατα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο πατήρ Δημήτριος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος.
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Γεώργιος Τσιρογιάννης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αγάθος, Διοικητές των Υπηρεσιών της Κέρκυρας, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Ενώσεων, καθώς και Αξιωματικοί και άλλοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας.