Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπάλα...στο Δημοτικό Θέατρο θα παίζει το δ.σ. Κεντρικής Κέρκυρας (photos)

Δημοτικό Θέατρο
07 Ιουνίου 2020 / 15:18

Τουλάχιστον για τον μήνα Ιούνιο και τις τέσσερις προσεχείς συνεδριάσεις του, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση, που είχε και τον χαρακτήρα... πρόβας τζενεράλε

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η σημερινή -διπλή- ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, είχε έναν επιπλέον λόγο για να γίνει...









Αποτέλεσε επί της ουσίας και την πρόβα τζενεράλε για τις επόμενες -τουλάχιστον τέσσερις- συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο στον συγκεκριμένο χώρο.









Η πρώτη (σ.σ. ακολούθησε και η δεύτερη για την εκλογή νέου γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου) σημερινή συνεδρίαση, άλλωστε, είχε αυτό ακριβώς το διακύβευμα. Να συμφωνηθεί, δηλαδή, η πραγματοποίηση των συνεδριάσεων στο Δημοτικό Θέατρο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικό αριθμό ατόμων χωρίς να καταστρατηγούνται οι κανόνες δημόσιας υγείας στη μετά lockdown κανονικότητα.









Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα, αν και υπήρξε μια σχετική γκρίνια (αλίμονο...) για το διάστημα, το οποίο θα πρέπει ν' αφορά αυτή η απόφαση περί Δημοτικού Θεάτρου, αλλά τέλος καλό, όλα καλά...







Ο κύβος ερίφθη και τουλάχιστον για τον μήνα Ιούνιο οι συνεδριάσεις θα έχουν αυτή την εικόνα που αντίκρισαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.


















Έτσι, η νέα πραγματικότητα σε ότι αφορά τις συνεδριάσεις του θεσμικού οργάνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, στην «νέα εποχή», μετά τις τηλεδιασκέψεις, περιλαμβάνει συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό, μέτρα προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες για όποιον το επιθυμεί [σήμερα, πάντως ούτε ένας δεν θέλησε να κρύψει το χαμόγελό του κάτω από μάσκα] και φυσικά απόσταση ασφαλείας μεταξύ των δημοτικών συμβούλων).






Στα ευχάριστα, και το «δαιμονισμένα» γρήγορο internet (έπιασε ταχύτητες κοντά στα 100Mbps εντός του Δημοτικού Θεάτρου), για το οποίο -δικαίως- δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή της, τόσο η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Έργων, Παναγιώτα Τζάννε, όσο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκος Καλόγερος.

Γρήγορο internet (ελεύθερο), το οποίο μπορεί να διευκολύνει τη ζωή και των συμβούλων και φυσικά των εκπροσώπων του Τύπου. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε να «τρέχει» ο Δήμος με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.


Εύσημα πρέπει να αποδωθούν και στην επικεφαλής της παράταξης «Κέρκυρα 180», η οποία βοήθησε στην χωροθέτηση, όσο και στον Φώτη Σκούρτη, που έκανε το Δημοτικό Θέατρο σαν... έτοιμο από παλιά για συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. 




Μόνο η Δήμαρχος εξέφρασε κάποια... παράπονα για τη νέα κανονικότητα των συνεδριάσεων, κι αυτό διότι η Μερόπη Υδραίου ήταν η μόνη που καθόταν μόνη κι έρημη (σε γραφείο πάνω στη σκηνή), παραδίπλα από το προεδρείο. Σαν τη δασκάλα στην αίθουσα και από κάτω οι μαθητές... Ή σαν να την είχαν βάλει τιμωρία...

«Η μοναξιά του σχοινοβάτη», μονολόγησε κάποια στιγμή χαριτολογώντας...