Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα τριπλή «καμπάνα» στην ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα για οφειλές

ΑΟΚ
05 Ιουνίου 2020 / 18:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μπάουμαν, Βουκελάτος, αλλά και Βενέτης, ήλθαν να προστεθούν στη λίστα μ΄ εκείνους, στους οποίους έχει οφειλές η ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα και γι΄ αυτό θα υποστεί ποινή αφαίρεσης βαθμών

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις για αφαίρεση βαθμών από προσφυγές των Κρητικού, Γενιτσαρίδη, έχουμε μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα νέες καμπάνες και κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών της ΠΑΕ για τρεις περιπτώσεις, του Μπάουμαν, του Βενέτη και του Βουκελάτου.

Όπως αναφέρει στις αποφάσεις του το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ θα πρέπει ουσιαστικά ως την 4η Ιουλίου να έχουν τακτοποιηθεί οι εκκρεμότητες (με εξόφληση ή διακανονισμό των τριών), διαφορετικά η ομάδα θα χάσει 3 βαθμούς για κάθε περίπτωση.

Βέβαια οι προσφυγές ως τώρα πρέπει να είναι πάνω από 30, με «τακτοποιημένες» πάνω από 25, αλλά κάθε μια νέα που έρχεται είναι θηλιά στο λαιμό της ομάδας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  και το ΕΑΚΚ ζητάει με εξώδικο περίπου 40.000€ που οφείλει η ΠΑΕ (σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΔ).

Οι αποφάσεις του Διαιτητικού δικαστηρίου:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1) Επιβάλλει στην Π.Α.Ε Κασσιόπη, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Τζόναταν Τζίζους Μπάουμαν του Γιάν, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 137/2020 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που μετέχει, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από της 1ης Ιουλίου 2020, κατόπιν προηγούμενης γνωστοποιήσεως σ' αυτήν της παρούσας αποφάσεως.

2) Επιβάλλει στην Π.Α.Ε. Κασσιόπη, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Αναστασίου Βενέτη του Δημητρίου, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της υπ' αριθμ. 12/2020 τελεσίδικης απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου Ε.Π.Ο., την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που μετέχει, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από της 1ης Ιουλίου 2020, κατόπιν προηγούμενης γνωστοποιήσεως σ' αυτήν της παρούσας αποφάσεως.

3) Επιβάλλει στην Π.Α.Ε. Κασσιόπη, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Γεράσιμου ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΥ, την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που μετέχει, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από της 1ης Ιουλίου 2020, κατόπιν προηγούμενης γνωστοποιήσεως σ' αυτήν της παρούσας αποφάσεως.

Super League 2 - Τίποτα οριστικό για την επανέναρξη

Συνάντηση 9/6 με πρόεδρο της ΕΠΟ, 10/6 με Αυγενάκη

Μπορεί έστω και μειοψηφικά να αποφάσισε η Ένωσης της SL2 να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, με τις δυο αγωνιστικές που απομένουν για την κανονική του διάρκεια να ορίζονται 29/6 και 4/7 αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει.

Υπάρχουν πολλά θέματα και προβλήματα που πρέπει να λυθούν πριν ξαναμπούν να αγωνιστούν οι ομάδες. Θα γίνουν κάποιες επαφές έτσι ώστε να γνωρίζουν που βαδίζουν και αν τα αποτελέσματα των επαφών είναι θετικά και μέσα στις λύσεις που ζητούν, τότε θα παίξουν.

Ήδη η πρώτη επαφή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουνίου και θα ακολουθήσει πιθανότατα την επομένη (Τετάρτη 10/6), συνάντηση με τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Ε. Αυγενάκη. Θα ακολουθήσει οπωσδήποτε και συνάντηση με την ΕΡΤ, αφού οι ομάδες θα απαιτήσουν να πάρουν τα χρήματα της συμφωνίας για τα τηλεοπτικά (απομένουν περίπου 150.000€ για την κάθε μία).

Όλα αυτά θα τα «τρέξει» η επιτροπή που ορίστηκε στη συγκέντρωση της Τετάρτης 3/6 και αποτελείται από τους κ.κ. Αϊβάζογλου (ΑΟ Τρίκαλα), Κολοκυθά (Λεβαδειακού), Μονεμβασιώτη (Απ. Σμύρνης), Ροκάκη (Χανιά) και Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα).
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια