Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψάχνει ομάδα η ΕΠΣΚ να δηλώσει για «κυπελλούχο» στην ΕΠΟ

ΕΠΣΚ
05 Ιουνίου 2020 / 17:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οριστικό ΟΧΙ από ΑΕΛ, Θιναλιακό, ΟΦΑΜ, Αστέρα Πετριτή

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η προθεσμία για τις προτάσεις όσο αφορά την ομάδα που θα ήθελε να πάρει μέρος στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος (με ή χωρίς κλήρωση) που περίμενε η Ένωση από τις ομάδες ως τις 11π.μ. της Παρασκευής 5/6/2020 δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήλπιζε η διοίκηση της Ένωσης. Καμιά από τις τέσσερις ομάδες (Θιναλιακός, ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ, Αχιλλέας) δεν ήταν θετική. Λογικό είναι αφού είχαν ξεκαθαρίσει τις θέσεις τους και μια οικονομική στήριξη σε αυτόν που θα μετείχε δεν μπόρεσε να του εξασφαλίσει η διοργανώτρια, ενημερώνοντας ότι δεν έχει οικονομικές δυνατότητες αλλά… θα προσπαθήσει κλπ, κάτι που αναλύσαμε στο χθεσινό μας άρθρο.

Μάλιστα χθες είχαμε επισημάνει ότι θα πρέπει η ΕΠΣΚ να απευθυνθεί στην ΕΠΟ, κάτι που έκανε την Παρασκευή 5/6 μετά την οριστική άρνηση των τεσσάρων για συμμετοχή τους στην κλήρωση. Βέβαια όπως θα δείτε και παρακάτω στο έγγραφό της, ζητάει την άδεια από την ΕΠΟ να κάνει κλήρωση από ομάδες που πήραν μέρος στο θεσμό άσχετα αν είχαν αποκλειστεί. Πρωτοφανές και πρωτάκουστο κάτι τέτοιο, πέραν των δυσκολιών. Και ίσως έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία με αυτή την πρόταση, ενώ δεν ξέρουμε αν υπάρχει ομάδα του νησιού που θα μπει σε μια τέτοια διαδικασία να παίξει επίσημους αγώνες τον Αύγουστο και να χρεωθεί με πάνω από 1.500€ μόνο για την πρώτη φάση των αγώνων.

Κατά την άποψή μας, εύκολα θα μπορούσε  η ΕΠΣΚ να ενημερώσει ότι εκπρόσωπος της ΔΕΝ θα πάρει μέρος στο συγκεκριμένο θεσμό, εξηγώντας τους λόγους. Δεν ξέρουμε αν για το λόγο αυτό θα τιμωρηθεί με πρόστιμο η Ένωση, αλλά καλό είναι να αναφέρεις την αλήθεια και να μην ψάχνεις μια λύση που είναι αντιδεολογική (πάντα κατά την προσωπική μας γνώμη).

Βέβαια αναλύσαμε και στο χθεσινό μας δημοσίευμα ότι πληρώθηκαν σχεδόν 5.700€ από τα σωματεία σε παράβολα για τη συμμετοχή τους στο κύπελλο και το ερώτημα είναι, αυτά τα χρήματα τι έγιναν; Όσο και να υπάρχει οικονομική στενότητα, πήγαν για άλλες ανάγκες της διοργανώτριας; Γιατί από αυτά δίνοντας το 30% στον «κυπελλούχο» δεν θα φτάναμε στο σημερινό αδιέξοδο.

Το έγγραφο της ΕΠΣΚ (5/6/5020) στην ΕΠΟ      

Θέμα: Ανακήρυξη τυπικά κυπελλούχου σωματείου - Συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας.

Σας γνωρίζουμε ότι τα σωματεία που βρίσκονταν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης του κυπέλλου της Ένωσής μας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της κλήρωσης, που αποφασίσατε για την ανάδειξη του τυπικά κυπελλούχου σωματείου, το οποίο θα συμμετείχε στο Κύπελλο Ελλάδας, της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου.

Η Ένωσή μας προτείνει να γίνει σχετική διαδικασία κλήρωσης μεταξύ ενδιαφερόμενων σωματείων που συμμετείχαν στις προηγούμενες φάσεις του θεσμού και επιθυμούν να μας εκπροσωπήσουν στο Κύπελλο Ελλάδας.

Παρακαλούμε να ικανοποιήσετε το δίκαιο αυτό αίτημα, αφού σε διαφορετική περίπτωση η Ε.Π.Σ Κέρκυρας δε θα έχει συμμετοχή στη διοργάνωση του κυπέλλου.
Παρακαλούμε για τις άμεσες αποφάσεις σας.




Και φτάνουμε σε ένα πιο κρίσιμο σημείο, αυτό της απάντησης της ΕΠΟ, που αν απαιτήσει να μπουν στην κληρωτίδα οι 4 ομάδες και όποια βγει να δηλωθεί, θα έχουμε γεγονότα που δεν θα θέλαμε να φανταστούμε.

Αν δεν παίξει το πρόστιμο είναι 3.000€ (με τα περσινά δεδομένα) συν 500€ το παράβολο συμμετοχής. Ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο»;

Κάπου κάτι δεν έγινε σωστά Κύριοι.

Και αν πούμε ότι δεν μπορούσε να προβλεφτεί η πανδημία και όσα ακολούθησαν, ακόμη και σήμερα υπάρχει λύση, εύκολη και είναι μπροστά σας.

Αφού δεν μπορείτε να βρείτε χορηγούς και χρήματα, ΤΟΤΕ… δώστε με απόφαση του Δ.Σ. δύο (2) επόμενα ενοίκια (Ιούλη, Αύγουστου) του αθλητικού κέντρου στην «κυπελλούχο» και τελειώνει εδώ η ιστορία.

Φέρτε το και θέμα στη Γ.Σ, αφού εκτιμούμε ότι κανένα σωματείο δεν θα είχε αντίρρηση για μια τέτοια ενέργεια.

Πέραν του ότι θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας και με την ΠΙΝ (ο πρόεδρος μάλιστα της ΕΠΣΚ κ. Ποζίδης τιμήθηκε με τις ψήφους των Κερκυραίων και είναι εκλεγμένο μέλος της ΠΙΝ) και με τους τρεις Δήμους να είχε γίνει επαφή – προσπάθεια να βγάλουν ένα κονδύλι 2.000€ για να λυθεί το θέμα.

Δεν γνωρίζω, αν κάνατε άμεσα τέτοιες επαφές ή δεν σας άγγιξε μια τέτοια λύση;  
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια