Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακύκλωση, αλλά και παράπονο, στην κοινότητα των Πάγων (photos)

Ανακύκλωση
04 Ιουνίου 2020 / 09:44

Σε εξέλιξη -και- στους Πάγους, στη Βορειοδυτική πλευρά της Κέρκυρας, το project «Ανακύκλωση & Διαλογή στην πηγή» από κατοίκους και εθελοντές, οι οποίοι εκφράζουν παράπονα για τη μέριμνα της Αυτοδιοίκησης

ΠΑΓΟΙ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Σταθερα, μεθοδικά και -κυρίως- αποτελεσματικά συνεχίζεται η Ανακύκλωση σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας.

Ενδεικτικό της αξιόλογης προσπάθειας που γίνεται από τις κατά τόπους, απ' άκρη σ' άκρη στο νησί, εθελοντικές ομάδες, που αναπτύσουν το δίκτυο Ανακύκλωσης και Διαλογής στην πηγή, είναι το παράδειγμα του Κέντρου Ανακύκλωσης στους Πάγους, στο Β.Δ. συγκρότημα της Κέρκυρας.



Σύμφωνα με την πρόσφατη ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook, τα μέλη του Κέντρου Ανακλύκλωσης των Πάγων κατάφεραν να συγκεντρώσουν ακόμα ένα φορτηγό με μέταλλα παντός είδους και παλιές ηλεκτρικές συσκευές, τα οποία πήραν τον δρόμο τους για ν' αξιοποιηθούν ως ανακυκλώσιμα υλικά και όχι σαν σκουπίδια.



Στην ανάρτηση, βέβαια, του Κέντρου Ανακύκλωσης Πάγων εκφράζεται κι ένα παράπονο προς τους ιθύνοντες της Αυτοδιοίκησης, καθώς όπως γράφουν χαρακτηριστικά: 

«... Αν υπήρχε λίγη περισσότερη ευαισθησία και μέιμνα απο τους ασκούτες εξουσία στον τόπο, τα πράματα θα ήαν πολύ διαφορετικά και καλύτερα. Το τονίζουμε αυτό γνωρίζοντας ότι ο μεγαλύερος όγκος των ειδών μετάλλου και παλιών ηλεκτρικών συσκευών της Κοινότητάς μας καταλήγει στα σκουπίδια και όχι στο Κέντρο Ανακύκλωσης. Παρόλ' αυτά, εμείς μαζί και με τις άλλες Γωνίες Ανακύκλωσης συνεχιζουμε..!»