Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοσμοπλημμύρα στη Λιτανεία της 11ης Αυγούστου

300 χρόνια
11 Αυγούστου 2016 / 10:58
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ).«Βούλιαξε» και φέτος η Σπιανάδα, καθώς πλήθη πιστών συνέρρευσαν από όλη την Ελλάδα και προστέθηκαν στην ήδη μεγάλη μάζα τουριστών στην κορύφωση της σεζόν.

Ωστόσο η Λιτανεία της 11ης Αυγούστου του 2016, το «Πάσχα του καλοκαιριού» όπως αποκαλείται από ορισμένους, ήταν ακόμα πιο μεγαλοπρεπής, καθώς φέτος είναι η επέτειος των 300 χρόνων από την πολυθρύλητη πολιορκία της Κέρκυρας από τους Τούρκους το 1716. Έτσι η Λιτανεία αποτελεί μέρος και επιστέγασμα ενός πλήθους εορταστικών εκδηλώσεων με επίκεντρο αφ'ενός το Σάξονα στρατάρχη Schulemburg και αφ'ετέρου τον πολιούχο Άγιο του νησιού, με τη συνδρομή των οποίων θεωρείται ότι αναχαιτίστηκε το οθωμανικό στοιχείο.
Με αφορμή την επέτειο των 300 χρόνων βρίσκεται μάλιστα στην Κέρκυρα και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', ο οποίος αναγορεύτηκε επίτιμος πολίτης Κέρκυρας. Εκτός από τον Κύπρου επισκέπτονται το νησί και αρκετοί ακόμα ιεράρχες που συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.
Το απόγευμα της Τετάρτης τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και  συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, του Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων Νεκταρίου, του Μητροπολίτου Πάφου Γεωργίου, των Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου, καθώς επίσης και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Καρπασίας Χριστοφόρου και Ναζιανζού Θεοδωρήτου. 

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Σταμάτη Καταπόδη
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.